Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

«Η Αλβανία είναι πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ»





Ιανουάριος 15, 2012.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, δέχθηκε το Σάββατο στο γραφείο του τον Αμερικανό Στηβ Σέμπο, μέλος του Κογκρέσου και την αμερικανική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τα Τίρανα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντερ Αρβίζου, σημειώνει η «Μπότα Σοτ».



Στη συνάντηση ο πρόεδρος Τόπι εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη του για το ρόλο που έχουν παίξει οι Ηνωμένες Πολιτείες στην αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του αλβανικού κράτους και την υποστήριξη που παρέχουν στη βελτίωση των δομών και στην εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα.


Ο αλβανός πρόεδρος τόνισε τον μετριοπαθή ρόλο της Αλβανίας και του αλβανικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στο Κοσσυφοπέδιο «για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια».


«Η Αλβανία επιδιώκει μια εποικοδομητική πολιτική και συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, γιατί πιστεύουμε ότι μέσω της δέσμευσης και των κοινών στόχων, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις πολιτικές προκλήσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη και την ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο πρόεδρος Τόπι.


Ο Στηβ Σέμπο εξήρε το ρόλο της Αλβανίας για την ειρήνη και σταθερότητα καθώς και τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές – ISAF- και επιπρόσθετα, τόνισε τη σημασία της εδραίωσης της δημοκρατίας μέσα από τα θεσμικά ανεξάρτητα όργανα του κράτους και την αναγκαιότητα διενέργειας των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου