Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Άδειες παραμονής επί πληρωμή!

Από τις 30 Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο σύμφωνα με το οποίο όλοι οι αλλοδαποί που ζητούν την ανανέωση ή την έκδοση άδειας παραμονής τους στην Ιταλία θα υποχρεούνται να καταβάλλουν ειδικό τέλος που θα φτάνει και τα 200 ευρώ. Η αρχική απόφαση είχε ληφθεί το 2009 και η τελική υπογραφή στο σχετικό διάταγμα, μπήκε τον περασμένο Οκτώβριο από τους τότε υπουργούς Οικονομικών της κυβέρνησης Berlusconi, Julio Tremonti και Εσωτερικών, Roberto Maroni.

Η αξία του χαρτοσήμου θα εξαρτάται από την διάρκεια της άδειας παραμονής. Ειδικότερα, θα απαιτούνται 80 ευρώ για άδειες παραμονής, διάρκειας μέχρι 12 μήνες, 100 ευρώ μέχρι 24 μήνες και 200 ευρώ για χρονικό διάστημα που ξεπερνάει τα 2 χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης η οικονομική αυτή επιβάρυνση θα συμβάλλει στη στήριξη του ταμείου που χρηματοδοτεί τους επαναπατρισμούς των λαθρομεταναστών, αλλά και στη βελτίωση των υπηρεσιών και των διαφόρων πρωτοβουλιών οι οποίες στοχεύουν στην ενσωμάτωση στην κοινωνία και στην αγορά της εργασίας των νόμιμων μεταναστών.

Από την πλευρά τους πάντως οι ενώσεις αλλοδαπών εξηγούν πως ενώ ζητείται και νέα οικονομική συμβολή από τους ξένους πολίτες που εργάζονται και διαμένουν στην Ιταλία, δεν τυγχάνει σεβασμού ο κανονισμός που προβλέπει ότι οι άδειες παραμονής θα πρέπει να χορηγούνται το πολύ 20 ημέρες μετά την υποβολή της σχετικής αίτησης και του συνόλου των δικαιολογητικών.

Ο νέος αυτός φόρος προστίθεται στα 27 ευρώ που οι ξένοι πολίτες πρέπει να καταβάλλουν στο ιταλικό κράτος για την χορήγηση της νέας άδειας παραμονής σε ηλεκτρονική μορφή.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου