Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μπερίσα: Να καθαιρεθεί ο Kreshnik Spahiu από το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαιοσύνης!




Τοπι - Μπερίσα: Σας μοιάζουν για αντίπαλοι;

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, σε σημερινές του δηλώσεις είπε ότιτο Δημοκρατικό Κόμμα αναμένεται να υποβάλει στο Κοινοβούλιο πρόταση για την καθαίρεση του Αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Σπαχίου. Σύμφωνα με τον Μπερίσα το αίτημα αυτό έρχεται μετά τηνκατάχρηση που έκανε ο Σπαχίου στον νόμο και στα όργανα της δικαιοσύνης.


Βέβαια ο κ. Μπερίσα στη συνέχεια απεκάλυψε τους πραγματικούς λόγους που επιθυμεί την καθαίρεση του εθνικιστή Σπαχίου (ηγέτη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας). "Το Κόμμα που διοικεί ο Σπαχίου (Ερυθρόμαυρη Συμμαχία) είναι το κόμμα που ηγείται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι. Και κατά την ενασχόλησή του, με τα προσωπικά συμφέροντα του κόμματος παραβίασε σοβαρά τα θεσμικά όργανα", δήλωσε ο Μπερίσα.


Είναι βέβαιο πως τον Μπερίσα δεν τον ενδιαφέρει η ακραία εθνικιστική δράση του Σπαχίου, αλλά η εικαζόμενη πολιτική συμμαχία του με τον ΠτΔ Μπαμίρ Τόπι, σε αντίθετη περίπτωση θα είχε ζητήσει την καθαίρεσή του προ πολλού. Άλλωστε η καθαίρεση του Σπαχίου είχε ζητηθεί και από τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, ομοίως για την κατάχρηση της εξουσίας που διέπραττε, τότε βέβαια τον κ. Μπερίσα δεν τον ενοχλούσε η εθνικιστική ρητορεία του Σπαχίου.


Ο κ. Μπερίσα συνέχισε χαρακτηρίζοντας τσαρλατάνο τον Κρεσνίκ Σπαχίου, μιλώντας για διασυνδέσεις του με τον ηγέτη της Αντιπολίτευσης Έντι Ράμα. "Πάνω του βασίζεται ο Ράμα - είπε - γιατί το ξέρει πως μόνος του δεν θα κερδίσει τις εκλογές". Ενώ έκανε ένα εύστοχο λογοπαίγνιο με το όνομα του Σπαχίου: "Μπορεί να τον λένε Kreshnik (γενναίο), αλλά είναι ένας ασήμαντος λιλιπούτειος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου