Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αλβανική ιθαγένεια θα λάβουν ξένοι πολίτες που θα επενδύσουν στη χώρα πάνω από 100.000 ευρώ






Την αναθεώρηση του νόμου περί ιθαγένειας ζήτησε την Τρίτη ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο κάθε ξένος πολίτης που θα επενδύσει στην Αλβανία πάνω από 100.000 ευρώ, κατόπιν επιθυμίας του, θα μπορεί να αποκτά αυτομάτως την αλβανική ιθαγένεια.

«Πολλοί ξένοι επιχειρηματίες στο παρελθόν είχαν ζητήσει να αποκτήσουν την αλβανική ιθαγένεια, τώρα πρέπει να διευκολυνθεί η διαδικασία αυτή μέσω τροποποίησης του νόμου περί ιθαγένειας του 1994» ανέφερε ο κ. Μπερίσα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι και αυτό το χρόνο η χώρα θα σημειώσει οικονομική ανάπτυξη έναντι της ύφεσης, την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, αναφέρει ότι «με τις δηλώσεις του περί οικονομικής ανάπτυξης και αλβανικού μοντέλου, ο Μπερίσα εκθέτει με τον πιο γελοίο τρόπο τη χώρα μας».

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=127756

1 σχόλιο:

  1. Αυτό θα 'πή...Σκιπερία(Shqipëria)!Μία χώρα-ένας χώρος παραδοσιακά,όπου με τον παρά σου 'γινόσουν αγάς και πασάς και είχες αποκτήση και την ''εθνική συνείδηση''...των περιουσιακών σου στοιχείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή