Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Δρόπολη: Σωρεία διαρρήξεων σε ναούς


Μπαράζ διαρρήξεων σε ιερούς ναούς της ευρύτερης περιοχής της Δρόπολης είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες , παραβίασαν καταστρέφοντας σχεδόν τις πόρτες στον ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Βοδίνο, των Ταξιαρχών στη Βόδριστα καθώς και του Αγίου Νικολάου στο Κλεισάρι και υπεξαίρεσαν σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους χρήματα που ενδεχομένως υπήρχαν στα παγκάρια. Στον Άγιο Αθανάσιο στους Βουλιαράτες διαπιστώθηκε επίσης προσπάθειας διάρρηξης, καθώς οι σιδεριές απ’ το παράθυρο στη βορινή πλευρά είχαν αφαιρεθεί με παρόμοιο τρόπο όπως πριν από λίγες εβδομάδες όταν έκλεψαν τις ιερές εικόνες. Διάρρηξη είχαν επιχειρήσει επίσης στον κεντρικό ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δερβιτσάνη και αποτράπηκε η κλοπή καθώς η πόρτα την οποία είχαν εξωτερικά παραβιάσει είχεκαι άλλο τρόπο ασφάλισης από το εσωτερικό. Την Πέμπτη προς Παρασκευή ωστόσο είχε παραβιαστεί η πόρτα στον κεντρικό επίσης ναός της Ενορίας των Ταξιαρχών στο Βαρόσι  Αργυροκάστρου όπου οι δράστες άδειασαν το παγκάρι του ναού.

Από πλευράς των επιτρόπων και των τοπικών αρχών των χωριών έγιναν οι δέουσες καταγγελίες στην αστυνομία αλλά δεν υπάρχουν νεότερα απ’ τις διωκτικές αρχές.
Μπορεί τα επεισόδια να είναι ασήμαντα ως προς τις υλικο – οικονομικές ζημιές είναι όμως ενδεικτικά για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα χωριά με την έλλειψη τακτικής αστυνόμευσης και δίωξης του μικρού και κοινού εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου