Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

παράνομη είσοδος ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ από την ΑΛΒΑΝΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ


20-2-12 Χασίσι φορτωμένο σε άλογα φέρνουν από την Αλβανία στην Ελλάδα!Καραβάνια με ναρκωτικά έρχονται στη χώρα μας. Νεαροί οι εμπλεκόμενοι, που συνέλαβε η αλβανική αστυνομία... Ναρκωτικά με άλογα φέρνουν από την Αλβανία στην Ελλάδα. Τα φορτώνουν στο Λαζαράτι Αργυροκάστρου και μέσω Δέλβινου Αγίων Σαράντα τα προωθούν στην Ελλάδα. Με άλογα, λοιπόν, περνάνε τα σύνορα από μυστικές διαβάσεις τα ναρκωτικά. Ολόκληρο καραβάνι εξάρθρωσε η αλβανική αστυνομία. Και έδωσε τα ονόματα στη δημοσιότητα. Βλέπετε στη γειτονική Αλβανία δεν ισχύει η απαγόρευση δημοσιοποίησης των ονομάτων των κακοποιών. Επικεφαλής ήταν δύο αδέλφια. Ο 29χρονος Aleks Nanaj και ο 27χρονος αδερφός του Andrea Nanaj.
κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Sopoti” κατασχέθηκαν 250 κιλά ινδικής κάνναβης.
πηγή http://www.katoci.com/2012/02/blog-post_885.html
http://borioipirotika.blogspot.com/2012/02/blog-post_2311.html
****εάν οι κακοποιοί δεν συλλαμβάνονταν και τα άλογα περνούσαν τα σύνορα από τις μυστικές διαβάσεις, ποια θα ήταν η τύχη των αλόγων?
Πως θα αντιμετώπιζαν οι ελληνικές αρχές τη διακίνηση και την παράνομη είσοδο ιπποειδών από την Αλβανία στο έδαφος της Κοινότητας.
νομοθετικά, η διακίνηση ιπποειδών διέπεται από τους όρους υγειονομικού ελέγχου της οδηγίας 90/426/ΕΟΚ του Συμβουλίου.
20-3-10 Τα πλοκάμια της αλβανικής μαφίας, Μουλάρια που κουβαλούν ναρκωτικά μέσω των συνόρων, σύμφωνα με στοιχεία ξένων και ελληνικών αρχών, κάθε χρόνο εισάγονται στην Ελλάδα 40 ως 50 τόνοι χασίς από την Αλβανία και κατάσχεται μόλις το 10%. Η μεγαλύτερη ποσότητα προέρχεται από τις «φαμίλιες του Λαζαράτι». Οπως μνημονεύεται στην έκθεση «για λόγους ασφαλείας οι οικογενειακές οργανώσεις εκπαιδεύουν... γαϊδούρια και μουλάρια προκειμένου να περνούν χωρίς συνοδεία τα ελληνοαλβανικά σύνορα φορτωμένα με ναρκωτικά».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=321229&dt=20/03/2010#ixzz14TwSKPvD
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Αθήνα, σήμερα στις 6 Ιουλίου 2006, ημέρα Πέμπτη, συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ.
Στην με αριθμό 10280/03-05-06 ερώτηση τoυ Βουλευτή κ. Στυλιανού Ματζαπετάκη δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 1544/18-05-06 έγγραφο από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η ακόλουθη απάντηση:
«Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κ. Σ. Ματζαπετάκης, σας πληροφορούμε τα εξής:
Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία και συγκεκριμένα την Απόφαση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με αρ. 2004/211/ΕΚ (τεύχος L 75), δεν επιτρέπεται υπό κανέναν όρο η είσοδος ιπποειδών από την Αλβανία στο έδαφος της Κοινότητας.
Ο όρος αυτός έχει τεθεί από την Κοινότητα, χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα αποδοχής μετά από παραμονή σε απομόνωση ή μετά από εργαστηριακή εξέταση, λόγω της αυξημένης πιθανότητας μετάδοσης στο ζωικό κεφάλαιο της Ε.Ε. σοβαρών ασθενειών που ενδημούν στη χώρα αυτή. Είναι λανθασμένη η πληροφορία ότι τα συγκεκριμένα ζώα στην περιοχή της Καστοριάς θανατώθηκαν με βάρβαρο τρόπο. Αναισθητοποιήθηκαν με τη χρήση εμβολοφόρου πιστολιού και θανατώθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ/γματος 327/96 (ΦΕΚ Α 221) σε εναρμόνιση προς την οδηγία 93/113/ΕΟΚ.
www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd.../end060706.txt

Εφαρμογή της οδηγίας 90/426/ΕΟΚ με τις διατάξεις του ΠΔ 528/91Σφαγή μουλαριών για υγειονομικούς όρους
27-4-2006 Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Καστοριάς θανάτωσε πέντε ημίονους επειδή τους χρησιμοποίησαν Αλβανοί για να μεταφέρουν με αυτά ναρκωτικά! Στην Ελλάδα του 2006 και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Νεστορίου, στην περιοχή Φούσια. Η βαρβαρότητα εκτυλίχθηκε λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, όταν συνοριακοί φύλακες εντόπισαν τους αλλοδαπούς να μεταφέρουν ναρκωτικά με πέντε μουλάρια. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν, έμενε να βρεθεί το τι θα γίνει με τα ζώα. Ειδοποιήθηκε λοιπόν η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Καστορίας για να αποφασίσει για το μέλλον τους. Αυτό όμως έμελλε να είναι πολύ σύντομο.
Τα ζώα όχι απλά δεν φιλοξενήθηκαν κάπου προσωρινά, ούτε φυσικά τους έγιναν οι αιματολογικές εξετάσεις. Αποφασίστηκε όμως να θανατωθούν. Ετσι,οι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας τα έσφαξαν και μάλιστα με τις... ευλογίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θέλησε να «εφαρμόσει πιστά το Προεδρικό Διάταγμα 528/91, το οποίο ορίζει πως τα ζώα πρέπει να θανατωθούν για να μη μεταδοθούν ασθένειες σε άλλα ιπποειδή της περιοχής»,
πηγήhttp://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=27.04.2006,id=75101900
Τα μουλάρια της ντροπής, Τα σκότωσαν γιατί κάποιοι τα πέρασαν παράνομα από τα σύνορα. Ήταν λέει αγνώστου ζωικής προέλευσης.
Λίγες μέρες αργότερα ένα παρόμοιο περιστατικό με μουλάρια στην Φλώρινα είχε διαφορετική αντιμετώπιση.
11-05-06 Ο εισαγγελέας «αθώωσε» τα άλογα με το χασίςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Mε εισαγγελική παρέμβαση απετράπη η θανάτωση τεσσάρων αλόγων που βρέθηκαν σε περιοχή της Φλώρινας φορτωμένα με 300 κιλά χασίς. Η τύχη των ζώων τούτη τη φορά κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη και ο νόμος λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας. Τα τέσσερα υποζύγια, τρία αρσενικά και ένα θηλυκό, που εντοπίστηκαν προχθές τα ξημερώματα στη περιοχή Περβάλι του Δήμου Πρεσπών, 40 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, γλίτωσαν τον θάνατο σε αντίθεση με τα πέντε ζώα που θανατώθηκαν πριν από ένα μήνα στην Καστοριά όταν διαπιστώθηκε ότι εισήλθαν παράνομα από τη γειτονική χώρα. Πέρα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις φιλοζωικές οργανώσεις τούτη τη φορά ο εισαγγελέας Φλώρινας κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου προέβη σε δικονομικές ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα με ευαισθησία.
πηγήhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_11/05/2006_183578ανάλογα περιστατικά επαναλαμβάνονται, ενδεικτικά αναφέρουμε
18-11-2008 Ελληνοαλβανικά σύνορα του νομού Ιωαννίνων στην περιοχή Πυρσόγιαννη συνέλαβαν οι φύλακες Αλβανό που μετέφερε 90 κιλά ακατεραγαστης κάνναβης με δύο μουλάρια από την πατρίδα του.
πηγή http://www.eleftheria.gr/pdf/18-11-2008-FILO.pdf
3 -12-2008 Βούλγαρος περνούσε με άλογα ναρκωτικά από τα σύνορα του Προμαχώνα
Πηγή www.minpress.gr/minpress/scriptpage-bultn.html?id=173191302
20.01.2010 Ναύπλιο, Αργολίδα, Μετέφερε 102 κιλά χασίς με Μουλάρια!!! στην Καλόβρυση Κόνιτσας, στη θέση Πρωτόγερο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν άγνωστο άτομο να μεταφέρει δύο έμφορτα ζώα(Μουλάρια) με τέσσερις (4) σάκους, οι οποίοι περιείχαν εκατόν δύο κιλά και πενήντα γραμμάρια (102.050) ακατέργαστης κάνναβης, τους οποίους ο ανωτέρω δράστης εναπόθεσε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή. Ο δράστης αναζητείται, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων
Πηγή http://krmns.blogspot.com/2010/01/102.html
Δεν γνωρίζουμε την τύχη των αλλοδαπών ζώων που συλλαμβάνονται φορτωμένα με ναρκωτικά, οι αστυνομικές αρχές όπου απευθύνομαι για να ρωτήσω για την τύχη των ζώων με διαβεβαιώνουν ότι δεν γίνεται πλέον θανάτωση των ζώων.
Η Οδηγία 2008/73/ΕΚ του Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2008 αναφέρει τους όρους για τους σταθμούς απομόνωσης των ζώων που πρέπει να μπουν σε καραντίνα
Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν επαρκείς εγκεκριμένοι σταθμοί απομόνωσης για ζώα που κατάσχονται λόγω ναρκωτικών

Η Τροποποίηση της οδηγίας 90/426/ΕΟΚ αναφέρει ότι τα ιπποειδή μεταφέρονται με ειδικά οχήματα για την προστασία και ευζωία τους.
Ωστόσο αναφέρονται περιστατικά στα οποία ιπποειδή που κατάσχονται, μεταφέρονται στην καρότσα αγροτικού οχήματος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη θανάτωσή τους (σπάζουν τα πόδια τους κλπ)
(12) Η οδηγία 91/496/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 15ης Ιουλίου 1991, για τον καθορισμό των βασικών αρχών σχετικά με την οργάνωση των κτηνιατρικών ελέγχων των ζώων προελεύσεως τρίτων χωρών που εισάγονται στην Κοινότητα [4], προβλέπει ότι, σε περίπτωση που ζώα εισαγόμενα από τρίτες χώρες τοποθετούνται σε σταθμό απομόνωσης (καραντίνας) εντός του κοινοτικού εδάφους, αυτός ο σταθμός απομόνωσης πρέπει να είναι εγκεκριμένος και ο κατάλογος σταθμών απομόνωσης να έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Στο άρθρο 7 της οδηγίας 90/426/ΕΟΚ η παράγραφος 1 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: "1. Τα ιπποειδή πρέπει να οδηγούνται, το συντομότερο δυνατόν, από την εκμετάλλευση προέλευσης, είτε κατευθείαν είτε μέσω εγκεκριμένης αγοράς ή κέντρου συγκέντρωσης, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 της οδηγίας 64/432/ΕΟΚ, στον τόπο προορισμού, με οχήματα ή εμπορευματοκιβώτια τα οποία καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με απολυμαντικό, με συχνότητα που καθορίζεται από το κράτος μέλος αποστολής. Τα οχήματα πρέπει να είναι διαρρυθμισμένα κατά τρόπο ώστε η κόπρος, η στρωμνή ή η χορτονομή των ιπποειδών να μην είναι δυνατόν να χυθούν ή να πέσουν εκτός του οχήματος κατά τη μεταφορά. Η μεταφορά πρέπει να πραγματοποιείται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζονται αποτελεσματικά η υγειονομική προστασία και η ευζωία των ιπποειδών."
Πηγή http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32008L0073:en:NOT
Σχετική ανάρτηση
ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, εφαρμογή ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/11/blog-post_6079.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου