Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο ανθέλληνας Κρεσνίκ Σπαχίου!!!



Στις 9:40 το πρωί ώρα Αλβανίας, ο ηγέτης της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, αλλά και αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Δικαιοσύνης, Κρεσνίκ Σπαχίου, παραιτήθηκε από τη θέση του στο σύστημα «δικαιοσύνης».
Σε δήλωσή του προς τα Αλβανικά ΜΜΕ, ενημέρωσε πως η απόφασή του, ήρθε μετά τις συνεχόμενες πιέσεις της «εξουσίας», οι οποίες άρχισαν από το 2008.
«Βρίσκομαι σήμερα ενώπιον σας για να δηλώσω, ότι τρισήμιση χρόνια πριν, τον Ιούλιο του 2008 άρχισε η σύγκρουση της κυβέρνησης με το Α.Σ.Δ, και για 3 χρόνια πάγωσαν οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη.»
Ο Σπαχίου συνέχισε λέγοντας πως το θέμα αυτό θα διερευνηθεί περαιτέρω από το Συνταγματικό Δικαστήριο, και πως απομακρύνεται από τη θέση για να ανοίξει τον δρόμο για μια αντικειμενική απόφαση.

«Σήμερα, όπως είχα ανακοινώσει αποφάσισα να απευθυνθώ στο Συνταγματικό Δικαστήριο ως ο μοναδικός διαιτητής ο οποίος μπορεί να επιλύσει τη σύγκρουση μεταξύ δύο εξουσιών, για να σταματήσει η αντισυνταγματική δραστηριότητα της ανάληψης των εξουσιών των ανεξάρτητων αρχών. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει μια αμερόληπτη απόφαση, γιαυτό αποφάσισα να απομακρυνθώ από τα καθήκοντά μου. Επειδή δεν είναι προσωπικός ο πόλεμος αυτός, ακόμη και αν το Συνταγματικό Δικαστήριο αποδεχτεί την αίτησή μου, δεν θα ξαναγυρίσω στη θέση αυτή.» – είπε ο Σπαχίου.

Στο καλό!

http://borioipirotika.blogspot.com/2012/02/blog-post_6491.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου