Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ντούλες στο KLAN για τον εκλογικό νόμο: τα μεγάλα κόμματα δεν λαμβάνουν υπόψη την πολιτική πραγματικότητα



Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΛΑΝ παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες. Ο κ. Ντούλες μίλησε σχετικά με τη στάση των δυο μεγάλων κομμάτων στο θέμα του εκλογικού νόμου καθώς και για την ψήφιση εκ μέρους του ΚΕΑΔ της κοινοβουλευτικής ανακριτικής επιτροπής για το πρώην αντιπρόεδρο του ΑΣΔ κ. Κρεσνίκ Σπαχίου.

«Η εκλογική επιτροπή, ανέφερε ο Ντούλες, δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τα αιτήματα που προέρχονται από το ΚΕΑΔ, ούτε από άλλες μικρές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν παρουσιάσει τις απόψεις και προτάσεις τους. Η επιτροπή αυτή διαμέσου ενός «διαλόγου», εγκρίνει αυτό που εκ των προτέρων έχει ληφθεί από τα δυο μεγάλα κόμματα».

«Εμείς δεν έχουμε την απαίτηση να φορέσουμε το κουστούμι του Δημοκρατικού ή Σοσιαλιστικού Κόμματος, γιατί μας είναι πολύ μεγάλο. Αυτό που μας ανησυχεί όμως είναι πως δεν λαμβάνεται υπόψη η πολιτική πραγματικότητα της χώρας, οι προκλήσεις της»,-συνέχισε ο Ντούλες.

Σε ερώτηση για τη μη συμμετοχή του ΚΕΑΔ στις διαβουλεύσεις της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ είπε πως » Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε ένα θέατρο του παραλόγου, ιδιαίτερα ενός θεάτρου παραλόγου με πολύ υψηλό κόστος για τις τύχες της χώρας. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μια αντιπολίτευση που να μιμούμαστε την συμπολίτευση».

Ωστόσο ερωτηθής σχετικά με την θετική του ψήφο υπέρ της συγκρότησης της ανακριτικής επιτροπής κατά Σπαχίου και τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Ντούλες απάντησε τα εξής: είναι μια περίπτωση που θεωρώ πως είναι εσφαλμένη η στάση του ΣΚ. Οι ανακριτικές επιτροπές δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε όμως να είμαστε αντίθετοι σε βήματα που στοχεύουν τη διαφάνεια για κάθε θεσμό… κατ΄αρχήν η αντιπολίτευση πρέπει πάντα να είναι ανοιχτή και ειδικά σε ακραίες περιπτώσεις κατάχρησης από τον επικεφαλής ενός συνταγματικού θεσμού, νευραλγικού για το κράτος δικαίου όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαιοσύνης.

http://www.deropoli.com/?p=8405

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου