Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Να γίνει παντού γνωστή η ημέρα Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου


Με αφορμή την 98η επέτειο είναι ανάγκη...
Να γίνει παντού γνωστή η ημέρα Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου
Εκδήλωση αύριο για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας



• «Καθήκον όλων των Βορειοηπειρωτών είναι να βοηθήσουν για να γίνει η ημέρα της αυτονομίας τους γνωστή σε όλο τον κόσμο». Αυτό τονίζουν πολλοί Βορειοηπειρώτες και Σύλλογοι με αφορμή τη χθεσινή 98η επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, η οποία και σφραγίσθηκε με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.
Μάλιστα, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση όλων για την Αυτονομία, πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή και ώρα 1 το μεσημέρι στην Αθήνα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ημερίδα για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.

Η κατανόηση…
Έχουν προγραμματιστεί αρκετές συναντήσεις με διεθνείς φορείς, με στόχο την κατανόηση της διεθνούς αυτής συμφωνίας του 1914, και την αναζήτηση των δυνατοτήτων ανάπτυξής της ενώπιον διεθνών φορέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και Νομιμότητας.
Την ημερίδα διοργανώνει το Πατριωτικό Μέτωπο. Ομιλητές-εισηγητές είναι ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Φάνης Μαλκίδης, ο Βαλκανολόγος – Ρωμανιστής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Αχιλλέας Λαζάρου, ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Κονιτσιωτών Αθηνών, Μιχάλης Μαρτσέκης και ο συγγραφέας και Αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βόρειας Ηπείρου, κ. Ζήσης Δρούβης.
Την ημερίδα θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων και προσωπικότητες, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πατριωτικού Μετώπου, Βασίλης Βαβουράκης. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα συνοψίσει ο Πρόεδρος Πατριωτικού Μετώπου Σταύρος Βιτάλης.

Η ΣΦΕΒΑ…
Τέλος, με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) Θεσσαλονίκης αναφέρεται στην 98η επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Η Ένωση χαρακτηρίζει την 17η Φεβρουαρίου 1914, ημερομηνία ορόσημο. «Ο αιώνας που μεσολάβησε έκτοτε, παρά τις δραματικές γεωπολιτικές αλλαγές και τους ποταμούς αιμάτων των Βορειοηπειρωτών στο βωμό της Ελευθερίας, δεν δικαίωσε τους εθνικούς πόθους των Αγωνιστών του Αυτονομιακού Αγώνα. Σήμερα, μέσα στο ρευστό γεωστρατηγικό περιβάλλον της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και με δεδομένη την πάγια αλβανική στόχευση για πλήρη συρρίκνωσή του, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αναζητεί ενότητα, όραμα, προοπτική» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/10239

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου