Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι οδηγίες της Κομμουνιστικής Αλβανίας για την Πορνογραφία, τα μίνι και τα μακριά μαλλιά...




Να μην επιτρέπεται η είσοδος στην Αλβανία ανδρών με μακριά μαλλιά και γυναικών με μίνι φούστες.
Τα μέλη των ξένων αντιπροσωπιών και οι καλεσμένοι της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος Αλβανίας και από τα όργανα και κεντρικά κρατικά ιδρύματα, επιτρέπονται να μεταφέρουν (εντός χώρας) ξένες εκδώσεις με εξαίρεση εκείνες πορνογραφικού περιεχομένου. - λένε οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου της Κομμουνιστικής Αλβανίας που φέρουν την υπογραφή του αναπληρωτή προέδρου του υπ. συμβουλίου, του φόβου και του τρόμου της εποχής Adil Çarcan.
Η πρώτη οδηγία χρονολογείται στις 25 Απριλίου 1975 ενώ η δεύτερη της 28η Σεπτεμβρίου 1976 και αφορούν τους κανόνες εισόδου και εξόδου των ξένων πολιτών στη "Λαϊκή Δημοκρατία" της Αλβανίας. Και οι δύο οδηγίες αποτελούν εκθέματα της έκθεσης "Η Κομμουνιστική Τρομοκρατία" που άνοιξε τις πύλες της χθες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
Η λεπτομερείς προσοχή για την προστασία της "ηθικής" των Αλβανών, έφτανε σε τέτοιο βαθμό ώστε οι άντρες με μακριά κόμη να υποχρεούνται να την κόψουν, ενώ οι γυναίκες με μίνι να αλλάξουν ενδυμασία για να εισέλθουν στη χώρα, υποχρεωτικός ήταν και ο έλεγχος στις αποσκευές για την ανεύρεση πορνογραφικού ή θρησκευτικού υλικού. Σύμφωνα με τις οδηγίες τα μαλλιά και τα μίνι αντιβαίνουν τους κανόνες της σοσιαλιστικής αισθητικής!

Ακολουθούν οι δύο οδηγίες αποκλειστικά από το borioipirotika.blogspot.com, διαβάστε έχουν ενδιαφέρον:
---

Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας
Υπουργικό Συμβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΗ
αρ. 309 ημ.28.9.1976
ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠ.Αρ. 8 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 8.1.1975
"ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ"
Με σκοπό τη ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των οδηγιών του Κόμματος για τη διαχείριση και χρήση των αλλοδαπών εντύπων και έχοντας υπόψη τα συγκεκριμένα κριτήρια στην υπ.αρ. 8 απόφαση του Υπ. Συμβουλίου της 8.1.1975 και στην οδηγία 7 της 25.4.1975 το υπ. Συμβούλιο:
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1. Τα μέλη των ξένων αντιπροσωπιών και οι καλεσμένοι της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος Αλβανίας και από τα όργανα και κεντρικά κρατικά ιδρύματα, επιτρέπονται να μεταφέρουν ξένα έντυπα, που κρατάνε πάνω τους με εξαίρεση αυτών με πορνογραφικό περιεχόμενο. Επίσης του επιτρέπεται να μεταφέρουν, μαγνητοταινίες, κασέτες μαγνητόφωνου και ερασιτεχνικές φωτογραφικές μηχανές και κάμερες.
2. Οι τουρίστες, επιχειρηματίες, έμποροι, οι ειδικοί και οι ξένοι σοφέρ που έρχονται στην χώρα μας, επιτρέπεται να φέρουν διάφορα έντυπα για προσωπική χρήση, όπως μυθιστορήματα, περιοδικά, τεχνικά και επαγγελματικά βιβλία, εκπαιδευτικά εγχειρίδια, και άλλα παρόμοια αυτού του είδους, από ένα αντίγραφο για κάθε είδος, εκτός από αυτά με περιεχόμενο εχθρικό προς τη χώρα μας, θρησκευτικό και πορνογραφικό.
3. Το λειτουργικό προσωπικό των ξένων πρεσβειών που υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο, επιτρέπεται να φέρουν ξένη λογοτεχνία μόνο για την Πρεσβεία ή για προσωπική χρήση με εξαίρεση εκείνων με περιεχόμενο εχθρικό προς τη χώρα μας, θρησκευτικό καθώς και πορνογραφικό.
4. Απαγορεύεται στους φοιτητές και στους ειδικούς μας, καθώς και στους διπλωμάτες μας, όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους,αλλά και στους επισκέπτες, να φέρουν ξένα έντυπα, οι τελωνειακές αρχές να τα κατάσχουν και να τα αποστέλλουν στον κλάδο ελέγχου βιβλίων στα Τίρανα, ο οποίος λειτουργεί με βάση τα κριτήρια που καθορίζονται στην απόφαση αριθ. 8, με ημερομηνία 8.1.1975, με εξαίρεση τα κοινωνικό-πολιτικά έντυπα και τα λογοτεχνικά που φέρνουν οι διπλωμάτες, τα οποία αποστέλλονται στην βιβλιοθήκη του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτού του είδους τα έντυπα, σε ειδικές περιπτώσεις και με έγκριση του προϊσταμένου του εν λόγω υπουργείου, μπορεί να δοθεί σε ενδιαφερόμενα άτομα για προσωπική χρήση.
5. Οι τουρίστες και οι ξένοι ειδικοί που έρχονται στη χώρα μας και έχουν μαζί τους, μαγνητοταινίες, κασέτες και φωτογραφικές μηχανές, τους επιτρέπεται να τα περάσουν και να τα πάρουν στην επιστροφή σε ίσο αριθμό με όσα είχαν κατά την είσοδό τους στη χώρα, επιβλέποντας τη δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.
6. Οι μαγνητοταινίες και τα φωτογραφικά φιλμ που χρησιμοποιήθηκαν, οι πλάκες γραμμοφώνου και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο του είδους που φέρνουν Αλβανοί πολίτες, επισκέπτες και όσα έρχονται σε πρόσωπα εντός χώρας με οποιοδήποτε μέσω, κρατούνται από τους τελωνειακούς οι οποίοι τα ελέγχουν, και όταν δεν εχουν περιεχόμενο που εμπίπτει σε αντίθεση με τις προτιμήσεις και τα ήθη μας δίνεται στους ενδιαφερόμενους.
7. Τα έντυπα και άλλα υλικά που κουβαλάνε οι ξένοι που αναφέρονται στην παράγραφο 2 και 3, οι τελωνειακές αρχές σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, τα παραδίδουν σε αυτούς κατά τη στιγμή της επιστροφής τους και όταν δεν επιθυμούν να τα πάρουν να εξαλείφονται επί τόπου, με καταγραφή αυτών.
Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ αμέσως.
Ο Πρώτος Αναπληρωτής / ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Υπ. Συμβουλίου
ADIL ÇARÇANI
---

Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας
Υπουργικό Συμβούλιο
Οδηγία
αρ.7 ημ.25.4.1975
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Για να αποτραπεί η είσοδος στη Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας σε ξένους υπηκώους με ακατάλληλη εμφάνιση, καθώς και τη διάδοση της ξένων εντύπως με αντισοσιαλιστικό περιεχόμενο, το Υπουργικό Συμβούλιο:
καθοδηγεί:
1. Τις συνοριακές αρχές του Υπουργείου Εσωτερικών να μην επιτρέπει να εισέλθουν στη Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας όλα τα αλλοδαπά άτομα, που με την εμφάνισή τους, έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες της σοσιαλιστικής αισθητικής, όπως λ.χ: Οι άνδρες με μακριά μαλλιά όπως οι γυναίκες, οι άνδρες με μεγάλες φαβορίτες,με ατημέλητα γένια και με ακατάλληλη ενδυμασία, καθώς και οι γυναίκες με μίνι φούστα .
Τα άτομα με εκκεντρική ενδυμασία και με μη κανονική εμφάνιση (με εξαίρεση εκείνους που περιέχονται στην παράγραφο 6), επιτρέπεται να πάνε στις αίθουσες τράνζιτ και αναμονής. Εκεί ο αντιπρόσωπος των συνοριακών αρχών τους ενημερώνει ότι η είσοδος στη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας μπορεί να επιτραπεί, εφόσον δεχθούν να "φτιάξουν" (να κόψουν τα μαλλιά και να ντυθούν κανονικά). Όταν εκείνοι δέχονται κάτι τέτοιο, επιτρέπεται η είσοδος τους, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας.
2. Οι τελωνειακές και συνοριακές αρχές να μην επιτρέπουν την διέλευση οποιουδήποτε εντύπου αντεπαναστατικού περιεχομένου, θρησκευτικού, πορνογραφικού που φέρνουν οι ξένοι ταξιδιώτες.
Τα όργανα των εσωτερικών υποθέσεων, όταν παρατηρήσουν ξένους που κυκλοφορούν με μη κανονική εμφάνιση και ντύσιμο, να παρεμβαίνουν στο Υπουργείο Εξωτερικών και τους φορείς που υποδέχονται τους αλλοδαπούς για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και σε απαραίτητες περιπτώσεις να ζητήσουν και την απομάκρυνσή τους από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας.

Αυτή η οδηγία τίθεται σε ισχύ αμέσως.

αρ.πρωτ.1029 ημ. 25.4.1975
Ο Πρώτος Αναπληρωτής / Πρόεδρος του Υπ. Συμβουλίου
( ADIL ÇARÇANI )
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εμπορίου
Τίρανα
Γενικός Γραμματέας
(KIÇO KASAPI)
http://borioipirotika.blogspot.com/2012/02/blog-post_6648.html

1 σχόλιο:

  1. Καλά αυτό το είδος του blog με όμορφες εικόνες είναι πραγματικά αξίζει να ψάχνουν για, καλές φωτογραφίες για τους επισκέπτες και μια αξία για εσάς, όπως θα δείξει σίγουρα την ποιότητα. Είναι καλό να έχουμε αυτά τα είδη της μόδας γύρω για να κρατήσει τη ροή σταθερή. Κάνοντας αυτούς που πραγματικά μπορούν να κάνουν τα πράγματα στο μέλλον, καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή