Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Εντός του Φεβρουαρίου με τρεις υφυπουργούς ο Ιντρίζι του PDIU



-η θέση του γενικού διευθυντή του ΟΑΕΔ που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας του κ. Ξέρα, την κατέχει σήμερα ο κ. Θωμάς Μήτσιος πρώην στέλεχος του ΚΕΑΔ αλλά που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στήριξε το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε» ο αλβανός πρωθυπουργός Μπερίσα εντός των δυο επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ικανοποιήσει και τις απαιτήσεις του συμμαχικού κόμματος PDIU των τσάμηδων.

Το PDIU του Ιντρίζι θα επιβραβευθεί με τρεις υφυπουργούς και τρεις γενικούς διευθυντές. Οι υφυπουργοί θα είναι στο υπουργείο Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και Παιδείας και Επιστημών. Ενώ οι διευθυντές θα είναι αντίστοιχα αλβανικό ΙΚΑ, στον αλβανικό ΟΑΕΔ καθώς και ένας υποδιευθυντής στο Αρχείο του Κράτους.

Οι θέσεις αυτές ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ μια εξ αυτών, αυτή του γενικού διευθυντή του ΟΑΕΔ που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας του κ. Ξέρα, την κατέχει ο κ. Θωμάς Μήτσιος πρώην στέλεχος του ΚΕΑΔ αλλά που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στήριξε το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.

Οι τσάμηδες, ιδιαίτερα μετά τις τοπικές εκλογές όπου με τη βοήθεια του Μπερίσα έφεραν κάποια αποτελέσματα, πίεζαν τον αλβανό πρωθυπουργό να τηρήσει τα συμφωνημένα, καθώς τα πόστα που θα πάρουν θα τους χρειαστούν και κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

http://www.deropoli.com/?p=8313

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου