Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη σε Υπουργό Μεταφορών για τα ΥδροπλάναΟ Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη με την οποία του ζητά να επισπεύσει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση και κατασκευή υδατοδρομίων, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα υδροπλάνα. Ακολουθεί η επιστολή:
«Κύριε Υπουργέ,
Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω την αγωνία και τον προβληματισμό μου, σχετικά με την καθυστέρηση ψήφισης του νομοσχεδίου το οποίο θα ορίζει τις διαδικασίες για τη δημιουργία και κατασκευή υδατοδρομίων, για τη προσθαλάσσωση των υδροπλάνων.
Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος, όταν είχαμε λάβει τις διαβεβαιώσεις από τους προκατόχους σας, ότι η υπόθεση του νομοθετικού πλαισίου προχωρά και πολύ σύντομα θα ψηφισθεί από το κοινοβούλιο. Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε δει έμπρακτά βήματα προόδου, παρά μόνο υποσχέσεις, οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί.
Δεν γνωρίζω τους λόγους της μεγάλης αυτής καθυστέρησης και εάν και κατά πόσο έχουν διαδραματίσει το δικό τους ρόλο, ισχυρά συμφέροντα που ενδεχομένως υπάρχουν και λειτουργούν ανασταλτικά στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι, επιχειρησιακά τα υδροπλάνα, ως μέσο μεταφοράς, είναι συμβατά με το ανάγλυφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στο χρονικό διάστημα που στο παρελθόν λειτούργησαν στην περιοχή μας, είχαν αποδώσει μέγιστα οφέλη στην τοπική κοινωνία, επιλύνοντας το σημαντικότερο πρόβλημα που είναι η συγκοινωνιακή διασύνδεση.
Δυστυχώς, εξ αιτίας της ολιγωρίας ψήφισης συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, το οποίο να ορίζει τη λειτουργία των υδροπλάνων, ο επενδυτής αποχώρησε.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των Ιονίων Νησιών, οι οποίες δημιουργούν δυσχέρειες στην εύκολη διασύνδεση μεταξύ τους, λειτουργούν ανασταλτικά τόσο στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προορισμού, όσο και στην ίδια την ενότητα της Περιφέρειας μας και βεβαίως στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Έχουμε την πεποίθηση ότι οι δυσκολίες αυτές θα αρθούν σε μεγάλο βαθμό, με την επαναλειτουργία των υδροπλάνων. Γι’ αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια.
Με την ευκαιρία αυτή επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας είναι ο μοναδικός εταίρος από ελληνικής πλευράς στο «Δίκτυο Υδροπλάνων στη λεκάνη της Αδριατικής» στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής συνεργασίας Ipa Adriatic.
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία υποδομών στις θαλάσσιες περιοχές των εταίρων, έτσι ώστε στη συνέχεια να εξευρεθεί επενδυτής, ο οποίος να αναλάβει τη λειτουργία της θαλάσσιας αερογραμμής.
Στις συναντήσεις με τους εταίρους μας (Ιταλία, Κροατία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη) περιμένουν από εμάς, μοναδικός εκ των εταίρων που έχουν λειτουργήσει τα υδροπλάνα, να τους καθοδηγήσουμε, σε σχέση με το νέο νομικό καθεστώς.
Αντιλαμβάνεστε, για μια ακόμα φορά, την ασυνέχεια και ασυνέπεια που διαπιστώνεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκ μέρους της χώρας μας
Κύριε Υπουργέ,
Θα επιθυμούσαμε να αντιληφθείτε την αγωνία μας και να επισπεύσετε την προώθηση και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου».
Συνάντηση με
Δημοσθένη Ταμπάκο
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του τον Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκο, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας, προσκεκλημένος του Ε.ΣΥ.Ν για την εκδήλωση κατά των ναρκωτικών με θέμα: «Λέμε ναι στον αθλητισμό, ναι στη ζωή, όχι σε όλα τα ναρκωτικά».
Ο Αντιπεριφερειάρχης υποδεχόμενος τον Ολυμπιονίκη τόνισε μεταξύ των άλλων: «Θέλω να σε καλωσορίσω στη Κέρκυρα, αποτελεί για μας ιδιαίτερη χαρά η επίσκεψη σου σήμερα, γιατί εκτός από ένας σημαντικός αθλητής με περγαμηνές και επιτυχίες, αποδεικνύεις και την ευαισθησία σου για θέματα που ταλανίζουν τη νεολαία και τη κοινωνία γενικότερα.
Σ’ αυτή τη μάχη κατά των ναρκωτικών χρειάζεται και απαιτείται συστράτευση και διαρκής αγώνας απ όλους μας. Είναι αλήθεια ότι ο αθλητισμός αποτελεί ασφαλή διέξοδο για τη νεολαία και είναι εξ ίσου σημαντικό ότι πρότυπα όπως εσύ, δείχνουν το δρόμο στους νεότερους για να αποφύγουν τις κακοτοπιές και τους κινδύνους που ελλοχεύουν».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Σκούρτης δώρισε στον Ολυμπιονίκη την ποιητική συλλογή του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού.

http://www.anexarttitos.gr/article.asp?Aid=15163

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου