Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Αλβανία και Κόσοβο δεν είναι «ασφαλείς χώρες προέλευσης»


Αρνείται να συμπεριλάβει την Αλβανία και το Κόσοβο στις "ασφαλείς χώρες προέλευσης" που σέβονται τη δημοκρατία, η γαλλική δικαιοσύνη.


Η γαλλική δικαιοσύνη ακύρωσε μια απόφαση του Γραφείου για την Προστασία των Προσφύγων και των Απάτριδων (OFPRA) να περιλάβει την Αλβανία και το Κόσοβο στις «ασφαλείς χώρες προέλευσης».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο γαλλικό διοικητικό δικαστήριο, "ακύρωσε την απόφαση του OFPRA", αναφέρουν εκφράζοντας την ικανοποίησή τους οι ενώσεις Forum Refugies και France Terre d' Asile που είχαν καταθέσει την προσφυγή.
Οι πολίτες χωρών που θεωρούνται "ασφαλείς χώρες προέλευσης" αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Μια χώρα θεωρείται "ασφαλής" αν φροντίζει για "το σεβασμό των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καθώς και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες".
Ο κατάλογος των "ασφαλών χωρών" του OFPRA περιλαμβάνει στο εξής τις χώρες: Αρμενία, Μπανγκλαντές, Μπενίν, Βοσνία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κροατία, Γκάνα, Μαυρίκιο, Ινδία, Μαλί (για τα πρόσωπα αρσενικού φύλου), ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μογγολία, Μαυροβούνιο, Σενεγάλη, Σερβία, Τανζανία και Ουκρανία.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου