Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αλβανοτσάμηδες: «Ο εκβιασμός της Ελλάδας δεν μπορεί να σταματήσει την ένταξη της χώρας»


Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων –PDIU, αντέδρασε στην ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο περιέγραψε την είσοδο στην κυβέρνηση δύο βουλευτών του, ως υφυπουργών, παραβίαση των διμερών σχέσεων.
Σε δήλωσή προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του PDIU, Σπετίμ Ίντριζι, ανάφερε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας, αλλά δεν θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Μια τέτοια συμπεριφορά με εκβιασμούς στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας, καλύπτεται πίσω από τις ακόρεστες ορέξεις ορισμένων εθνικιστικών κύκλων της Ελλάδας και δεν υπάρχει τίποτε κοινό με την επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τις υψηλές αξίες των Βρυξελλών προς τα Βαλκάνια. Εξηγούμε προς τον κ. Δελαβέκουρα ότι οι θέσεις του PDIU, ποτέ δεν ήταν σε αντίθεση με το πνεύμα της ένταξης της Αλβανίας, αντίθετα, στην ολοκλήρωση του προγράμματός του κόμματος μας η Ευρωπαϊκή Ένωση και η εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας είναι ουσιαστικής σημασίας και προτεραιότητές μας» αναφέρει η δήλωση.


Σχετικά με τη συμμετοχή στην αλβανική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων σημειώνει ότι θα παράσχει μια ισχυρότερη φωνή υποστήριξης για υψηλότερα πρότυπα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία και σε όλη την περιοχή.
--Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου