Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

O Nτούλες φοβήθηκε να αναλάβει ευθύνες και δέσμευση και δεν πήρε μικρόφωνο στο χορό Πλάκας και Καινούργιου.






Για πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτικής του καριέρας ο βουλευτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, παραβρέθηκε σε εκδήλωση Βορειοηπειρωτών και δεν του δίνουν το λόγο να μιλήσει.
Ως συνήθως συμβαίνει αυτή την εποχή στην Αθήνα, οι Σύλλογοι και αδελφότητες χωριών και Ομοσπονδιών κόβουν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες τους και οι "κεφαλές" του χώρου μας, είτε θα είναι καλεσμένοι, είτε περαστικοί στα του «οίκου» τους, με σκοπό να πούνε το κατεβατό τους και φυσικά να «ρίξουν» κι ένα γύρο χορό.
Έτσι και χθες, λόγω του ότι σήμερα θα γίνει η πολιτική εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο γήπεδο Σπόρτιγκ με σκοπό την απογραφή και ο κ. Ντούλες θα είναι ο ένας εκ των δύο κεντρικών ομιλητών, προτίμησε το βράδυ του Σαββάτου να περάσει από γνωστούς και ψηφοφόρους σε κοπές πίτας.
Με συνοδεία τους Γ. Τζιομάκα και Η. Νταλιάνη, (στελέχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της επαρχίας Λιβαδειάς,) θέλησε να τιμήσει τον έπαρχο Αλύκου και να καλέσει τον παραβρισκόμενο κόσμο στη σημερινή εκδήλωση.
Οι διοργανωτές του χορού είχαν αποφασίσει να μιλήσει μόνο ο Έπαρχος Αλύκου, ως καλεσμένος και να περάσουν στην κοπή πίτας. Βλέποντας όμως τον ερχομό «απρόσκλητων» στελεχών του πολιτικού χώρου, μπήκαν σε δίλλημα αν θα πρέπει να μιλήσουν όλοι και γιατί.

Ο κ. Ντούλες, ως εκλεγμένος Βουλευτής του Βούρκου, ήταν παλιός γνώριμος του Προεδρείου της Αδελφότητας Πλακιωτών. Είχαν βρεθεί κατ ιδίαν και αλλά και από τηλεφώνου και τους είχε δεσμευτεί ότι η εκκλησία του χωριού τους θα ανεγερθεί πάση θυσίας. Το χωριό Πλάκα είναι ίσως το μοναδικό χωριό στη Βόρεια Ήπειρο που δεν έχει εκκλησία γι αυτό και οι Πλακιώτες εδώ και 17 χρόνια προσπαθούν για την ανέγερσή της. Πριν 2 χρόνια κατάφεραν να βρουν και να διαμορφώσουν το οικόπεδο, να κάνουν τη μελέτη και τα σχέδια, να ρίξουν τα πρώτα μπετά περίφραξης…Στη συνέχεια ξεκίνησαν συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων & πάσης Αλβανίας κ.κ Αναστάσιο και το Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο οι οποίοι χάρηκαν για την πρωτοβουλία αυτή και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις για τις ενέργειες και τα διαδικαστικά που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
Σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια ήταν και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες και ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος, οι οποίοι είχαν τονίσει επανειλημμένως τη σημαντικότητα της ανέγερσης της κεντρικού Ιερού Ναού. Σε συνομιλίες που είχαν με τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, ενημερώθηκαν ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Αργυροκάστρου είχε εγκρίνει το οικόπεδο.
Όμως θετική απάντηση της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, προκειμένου να αρχίσει η ανέγερση του Ιερού Ναού δεν πήραν ποτέ. Ο κ. Ντούλες είχε υποσχεθεί πριν τις τοπικές εκλογές του 2010 ότι θα διευθετούσε το θέμα, αλλά καμιά ενέργεια δεν έγινε ούτε από αυτόν.
Και χθες το βράδυ οι Πλακιώτες τον ερώτησαν ξανά τι έκανε με το θέμα το δικό τους και τους απήντησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα δικιά του και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Στις μεγάλες πιέσεις που δέχθηκε το προεδρείο της Αδελφότητας Πλακιωτών, για να μιλήσει ο Ντούλες, του απάντησαν πως αν θέλει να του δώσουν το λόγο πρώτα θα τον φέρουν προ των ευθυνών και θα πρέπει να τις αναλάβει.
Ο Βουλευτής Βούρκου κ. Ντούλες, δεν δέχτηκε μπροστά στους ψηφοφόρους του να λάβει ευθύνες και να δεσμευτεί κι έτσι δεν πήρε ποτέ το λόγο.
Νευριασμένος έφυγε άρον – άρον για να συνεχίσει την βραδινή περιοδεία του στο χορό της Αδελφότητας Κομματιού.



http://neavi.blogspot.com/2012/03/o-n.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου