Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η Νε.Β για το Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα




Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, έλαβε χώρα το 1ο «Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα»στην Αθήνα, στο γήπεδο του Sporting. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η οργάνωση «Ομόνοια» και σε συνεργασία με τους εν’ Ελλάδι βορειοηπειρωτικούς φορείς διεξήχθη μια επιτυχημένη εκδήλωση.
 
Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε ικανοποιητική και το γήπεδο πλημμύρησε από τις πολύχρωμες στολές όλων των περιοχών της Βορείου Ηπείρου και τους ήχους του κλαρίνου πολλών και σημαντικών μουσικών-καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση πέραν του πολιτιστικού της χαρακτήρα, θέλησε να περάσει το μήνυμα της ένωσης του χώρου, γεγονός στο οποίο στάθηκαν και οι δυο πρώτοι ομιλητές κ.κ Βασίλης Μπολλάνος, πρόεδρος «Ομόνοιας» και Ευάγγελος Ντούλες, πρόεδρος ΚΕΑΔ .

Η έναρξη έγινε με πρώτο το χορευτικό της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών», όπου τα μικρά βορειοηπειρωτόπουλα έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις χορευτικές τους φιγούρες. Αίσθηση προκάλεσε το πανό που κρατούσαν οι μικροί χορευτές στο κλείσιμο της παρουσία τους με το μήνυμα: «Βόρειος Ήπειρος-Γη Ελληνική»,«Δεν πουλάμε-Δεν Ξεχνάμε!».

Ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, αποτελούμενο όχι μόνο από βορειοηπειρωτικά χορευτικά συγκροτήματα και πολυφωνικά, αλλά και από ακούσματα ηπειρωτικά, κρητικά καθώς και ποντιακά.

Εκ’ μέρους της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς μας χορευτές, να ευχαριστήσουμε τους γονείς τους για την έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον χοροδιδάσκαλο κ. Νικόλαο Ζέκη καθώς και στον Βασίλη Καλκάνη και την ορχήστρα του για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Κλείνοντας, ευελπιστούμε κινήσεις σαν και αυτές να συνεχίσουν και να έχουν στόχο την πραγματική και ουσιαστική ενότητα όλων. Η Νε.Β πάντα θα στηρίζει ενέργειες με γνώμονα το κοινό καλό, από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται.



Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου