Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας συναντήθηκε με την επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για την Αλβανία





Ξέρας: Συνεργασία στον τομέα της επανένταξης των επαναπατριζόμενων υπηκόων .
O Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, πραγματοποίησε συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Αλβανία, κα Ελίζα Τσακίρη, με την οποία συζήτησε τη διμερή συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την κα. Τσακίρη σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται από τις σχετικές δομές για την επανένταξη των επαναπατριζόμενων υπηκόων.

Εστιάζοντας στην κατάσταση κρίσης που μαστίζει τις οικονομίες ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, κυρίως τις γειτονικές με την Αλβανία όπου ο αριθμός των μεταναστών είναι μεγαλύτερος, ο υπουργός κ. Ξέρας σημείωσε ότι εμφανίστηκαν 36 ενημερωτικά κέντρα δίπλα στα γραφεία εργασίας τα οποία παράσχουν υποστήριξη πληροφοριών και αναγκαίες υπηρεσίες.

"Αναμένεται η επιστροφή μετά από 20 χρόνια μετανάστευσης των Αλβανών στη χώρα τους να συνδεθεί με την αναζωογόνηση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Οι επαναπατριζόμενοι φέρνουν μαζί τους όχι μόνο κεφάλαιο που έχουν συσσωρεύσει εδώ και χρόνια της μετανάστευσης, αλλά και την πολύτιμη εμπειρία τους, κυρίως σε νέους τομείς της οικονομίας. Η συνεργασία με τον ΔΟΜ για την αύξηση της ικανότητας των γραφείων απασχόλησης και της ποιότητας των υπηρεσιών σε αυτούς είναι ευπρόσδεκτη ", δήλωσε ο Ξέρας Η κα. Τσακίρη εξήρε την υφιστάμενη συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και των δομών της με το γραφείο του ΔΟΜ στα Τίρανα και εξέφρασε την επιθυμία ότι η συνεργασία αυτή θα αυξηθεί στο μέλλον. "Οι κοινές δράσεις του ΔΟΜ και του Υπουργείου Εργασίας με τη διασπορά επικεντρώνονται στην ενθάρρυνση των μεταναστών να αυξήσουν τη συμβολή τους στη χώρα θα συνεχιστούν στους τόπους υποδοχής των Αλβανών μεταναστών," δήλωσε η επικεφαλής του ΔΟΜ. "Οι δραστηριότητες αυτές επικεντρώνονται στην ενημέρωση της διασποράς για επένδυση και επιστροφή."

Στο τέλος της συνάντησης οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι οι κοινές δραστηριότητες να επικεντρωθούν στην οργάνωση μιας εκτεταμένης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών που επιστρέφουν και της διασποράς για τους τρόπους και τα μέσα επιστροφής και επενδύσεων στη χώρα.



http://neavi.blogspot.com/2012/03/blog-post_5132.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου