Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο Ράμα επιτίθεται στον Τόπι και το Σπαχίου: Συνένοχοι με το Μπερίσα





Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΜΑΡΟ» χθες για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Σ.Κ. επιτίθεται πολιτικά στα στα δυο καινούργια κόμματα της αλβανικής δεξιάς: την Ερυθρόμαυρη συμμαχία και το κόμμα του Τόπι που αναμένεται αυτές τις μέρες. Θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από τα δυο κινήματα που είναι ερωτηματικό όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ράμα έστειλε ισχυρό μήνυμα στο εκλογικό του σώμα για ν αποφύγει διαρροή ψήφων ειδικά προς την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία. Μπορεί να θεωρηθεί ακόμα ως μια απάντηση στις επιθέσεις του Σπαχίου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στα όσα έγραψε ο Ράμα πως «Ούτε αυτοί που φεύγουν και θα φύγουν για να ακολουθήσουν τον πεταμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε αυτοί που έχουν επιλέξει να αντικαταστήσουν την λευκή και μπλε σημαία του Δημοκρατικού Κόμματος με το ερυθρόμαυρο της εθνικής σημαίας, δεν μπορούν να φέρουν μια αλβανική αναγέννηση, ενώ στην καλύτερη περίπτωση να δημιουργήσουν συνθήκες για τη γέννηση μιας νέας αλβανικής δεξιάς. Ασφαλώς και είναι νωρίς για να πει κανείς πως θα είναι μια δεξιά συνένοχων για χρόνια, μάλιστα μέχρι αργά, με τον σημερινό καταπιεστή και διασπαστή της Αλβανίας.

Αναμφίβολα όμως, μπορεί να ειπωθεί από σήμερα πως μια δεξιά που γεννιέται από τη μακρά σιωπή και όχι από την κοπιώδη προς τα δεξιά προσπάθεια, είτε αυτή που καλύπτει ερυθρόμαυρα εθνικο-λαικίστικους αναχρονισμούς και παλιά προσωπικά μίση, είναι μακριά από του να είναι η ευρωπαϊκή δεξιά…»

http://www.deropoli.com/?p=8625

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου