Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΕE καταδίκασε τις δηλώσεις Αλβανού υπουργού εναντίον των ομοφυλόφιλων




Για τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας τίποτα!!!




Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τις δηλώσεις Αλβανού κυβερνητικού αξιωματούχου εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Μέσω του γραφείου της στα Τίρανα, η ΕΕ υπενθύμισε στην Αλβανία ότι έχει δεσμευθεί να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Η ΕΕ καταδικάζει αυστηρά κάθε ρητορική διακρίσεων που προωθεί το μίσος και τη βία.
Η Αλβανία έχει επικυρώσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και έχει υιοθετήσει το νόμο εναντίον των διακρίσεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Επισημαίνεται δε πως ο νόμος αυτός και προστατεύει την ομοφυλοφιλική και λεσβιακή κοινότητα των LGBT και αποτελεί ένα από τα 12 κριτήρια που η Αλβανία πρέπει να εκπληρώσει ώστε να εξασφαλίσει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.

Η ΕΕ καλεί την αλβανική κυβέρνηση να είναι πιο προσεκτική, ώστε τέτοιες δηλώσεις, όπως αυτή του υφυπουργού 'Αμυνας να μην επαναληφθούν.
Ο Εκρέμ Σπαχία είχε δηλώσει δημοσίως λίγες μέρες πριν ότι θα έπαιρνε ένα κοντάρι να χτυπήσει τους ομοφυλόφιλους διαδηλωτές που ανακοίνωσαν ότι θα παρελάσουν στις 17 Μαΐου, την παγκόσμια ήμερα κατά της ομοφοβίας.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων τόσο εκ μέρους των οργανώσεων των ομοφυλόφιλων και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, όσο και του συνηγόρου του πολίτη.
Τις δηλώσεις καταδίκασε χθες και ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος τις χαρακτήρισε απαράδεκτες και τόνισε ότι «τα Τίρανα είναι πόλη ανεκτικότητας και η Αλβανία μία χώρα των εγγυημένων ελευθεριών».


από: ΑΠΕ - express.gr
http://borioipirotika.blogspot.com/2012/03/e_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου