Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2003: ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΡΙΚ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ





19 Μαϊου 2003 η Απογευματινή κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο ένα θέμα που αποτελούσε το διακαή πόθο σχεδόν ολόκληρης της βορειοηπειρωτικής κοινότητας στην Ελλάδα. Αποκάλυπτε τα "μυστικά" σχέδια της κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ να κάνει δεκτό ένα από τα πάγια αιτήματα όλων των βορειοηπειρωτών.


Ο δημοσιογράφος Νίκος Σταυρουλάκης σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα αναλύει όλα τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης. Τα "συν" ε'ιναι τέσσερα ενώ τα "μείον" είναι εννιά.





Στο σημείο 4 ο δημοσιογράφος αναφέρει "Ενισχύεται η προσπάθεια της αλβανικής ηγεσίας για δημιουργία αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, με τη δημιουργία "εγκάθετων Βορειοηπειρωτών" που θα πολιτεύονται και θα δημιουργούν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική Βουλή με παράλογα αιτήματα τύπου "θέλουμε αλβανικά σχολεία, τζαμιά και άλλα", ρπικαλούμενοι μικτούς γάμους με Αλβανούς μουσουλμάνους"





Ενώ, προκαλεί επίσης εντύπωση η αναφορά στο πρωτοσέλιδο πως η Κυβέρνηση στήνει κόλπο στα πρότυπα των Ρωσοποντίων το 2000 ενώ μας αποκαλεί "εισαγόμενους" ψηφοφόρους.



Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδορα με τίτλο "Λέμα "ναι", όχι, όμως τώρα..."



aristerastidropoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου