Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Άγιοι Σαράντα: Οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά


Φαίνεται ότι η καλοκαιρινή περίοδος 2012 θα είναι πολύ καλή για τους Αγίους Σαράντα. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην τουριστική πόλη του Ιονίου.


Ο Arben Τσίπα, διαχειριστής του οργανισμού "Sipa Tours», δήλωσε χθες ότι αυτή τη χρονιά το αυξημένο ενδιαφέρον για τους Αγ. Σαράντα ως τουριστικός προορισμός, προκύπτει και από τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται από τους δυτικούς τουρίστες νωρίτερα από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.«Αναμενόμενο είναι για φέτος οι Αγ. Σαράντα να είναι αυξημένης ζήτησης πόλη προορισμού για τους δυτικούς τουρίστες», λέει ο Τσίπας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια από τα πιο δραστήρια τουριστικά γραφεία που λειτουργούν στην πόλη του Ιονίου, έχουν αρχίσει τις κρατήσεις για αυτόν τον προορισμό.
"Πολλά group τουριστών, κυρίως δυτικών, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφθούν την πόλη και τα παράλια του Ιονίου τους τρεις ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Πάνω από 200 ξένοι τουρίστες ήρθαν για πρώτη φορά στις 10 Απριλίου, με την πρώτη κρουαζιέρα, ενώ η τελευταία κρουαζιέρα λέγεται ότι έχει προγραμματιστεί να έρθει στα τέλη Νοεμβρίου », διευκρινίζει ο Τσίπας.



Ο Τσίπα διευκρινίζει ότι οι μεγαλύτερες συρροές έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο.
"Το αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων τουριστών στην πόλη των Αγ. Σαράντα, έχει ενθαρρύνει μια πιο επαγγελματική δουλειά για την προετοιμασία των τουριστικών σημείων, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο του Βουθρωτού, αλλά και του μνημείου (μοναστήρι) των αγίων 40, του Κάστρου του Λυκουρσίου, του φυσικό μνημείου του Γαλάζιου Μάτι και του μοναστηριού του Μεσοποτάμου », πρόσθεσε ο Τσίπας.
Το ότι οι κρατήσεις ξεκίνησαν νωρίς, σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού στην πόλη των Αγ. Σαράντα, είναι ένα θετικό μήνυμα για μια επιτυχημένη και εύφορη σεζόν γι αυτό το καλοκαίρι για τους Αγίους Σαράντα, που έχουν την αποκλειστικότητα των ξένων τουριστών.
Η πόλη των Αγίων Σαράντα εκτείνεται κατά μήκος του κόλπου του Ιονίου Πελάγους, ως εκεί όπου ο ποταμός της Μπίστριτσας εκβάλλει στη θάλασσα, με μήκος περίπου 7,5 χιλιόμετρα.
Υπό τη δικαιοδοσία του Δήμου είναι πέντε συνοικίες και τρία χωριά: η Γκιάστα, το Μετόχι και το Σιελεγκάρι. Τον Ιανουάριο του 2007 η πόλη αριθμούσε πάνω από 35.000 κατοίκους και είναι γνωστή ως μια περιοχή με υψηλή μετανάστευση.
Η παραλιακή πόλη που κάποτε πλημμύριζε από ελληνικό στοιχείο σήμερα έχει μια πολυσύνθετη εθνοτική συγκρóτηση. Οι Αγ. Σαράντα έχουν ένα τυπικό Μεσογειακό κλίμα, και έχουν τον υψηλότερο αριθμό των ηλιόλουστων ημερών στην Ευρώπη, πάνω από 270 ημέρες.


neavi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου