Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ομογενείς στα ψηφοδέλτια επικρατείας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Την επιλογή Ελληνοαμερικανών στα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας προβάλλουν ομογενειακά ΜΜΕ. Πρόκειται για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ Θεόδωρο Καρυώτη, αρμόδιο για θέματα Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον επιστήμονα και επιχειρηματία Σωτήριο Βαχαβιώλο, που συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο δρ. Καρυώτης, ο οποίος ασχολείται για πολλά χρόνια με το ζήτημα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), τοποθετήθηκε στην 4η θέση του ψηφοδελτίου, και ο δρ. Βαχαβιώλος, ο οποίος είναι πρόεδρος των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας των Ανατολικών Πολιτειών Αμερικής, στην 10η θέση. Οι δυο διακεκριμένοι ομογενείς δήλωσαν ότι η επιλογή τους αποτελεί «αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς» του Ελληνισμού της Διασποράς.

Επίσης, σημειώνεται η επιλογή από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, του στενού του συνεργάτη, οικονομολόγου Χρύσανθου Λαζαρίδη (δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας), ο οποίος έζησε και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη, όπου διετέλεσε αρχισυντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας Πρωινή και πολιτικός αναλυτής του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Αμερικής.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ εδώ και αρκετές μέρες, προσκεκλημένος ομογενειακών οργανώσεων για να συμμετάσχει σε παρελάσεις και εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου -ήταν τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης στη Βοστόνη την περασμένη Κυριακή-, εξέφρασε την έκπληξή του που ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Σε δήλωσή του στην ελληνοαμερικανική ημερήσια εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, ο κ. Δήμας ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι θα δεχτεί μια τέτοια τιμητική πρόταση, τονίζοντας ότι του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και του είπε ότι «θέλει να είμαι μπροστά στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και να βοηθήσω σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή», όπως είπε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου