Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αυστραλία: Η Καμπέρα επιδιώκει στενότερες σχέσεις με τα Τίρανα


Στην Αλβανία μετέβη ο κοινοβουλευτικός γραμματέας αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Richard Marles, «στο πλαίσιο της προσπάθειας εμβάθυνσης και ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», σύμφωνα με ανακοινωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας, όπου σημειώνεται ότι «πρώτη φορά μέλος της αυστραλιανής κυβέρνησης μεταβαίνει στην Αλβανία».

Ο κ. Marles συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη της αλβανικής κυβέρνησης, «με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σαλί Μπερίσα, τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών και τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας» για ζητήματα «συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου και του Οργανισμού για τη Συνεργασία και Ασφάλεια στην Ευρώπη», ενώ «αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του Κοσόβου και των Βαλκανίων γενικότερα», όπως και για τη «συμμετοχή της Αλβανίας στη
διεθνή στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν για την ανοικοδόμηση της χώρας».

Τέλος, ο κ. Marles «τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας και συνεισφοράς της αλβανικής κοινότητας, η οποία αριθμεί έντεκα χιλιάδες και πλέον πολίτες, στην πολυπολιτισμική αυστραλιανή κοινωνία» και «συνεχάρη την Αλβανία για την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου