Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

«Η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει την αλβανική γλώσσα στους Αλβανούς»…

Απρίλιος 2, 2012.


Το τηλεοπτικό κανάλι ΄Σίτελ’ των Σκοπίων σχολιάζει αρνητικά για την Ελλάδα το δημοσίευμα του αλβανικού περιοδικού που αναφέρεται στους …Αλβανούς της Θεσπρωτίας. (Σχετικά: Αλβανία: ‘όταν η οικολογία πάει μαζί με τον εθνικισμό!»)


Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε το δημοσίευμα απλά παραθέτουμε το θέμα όπως παρουσιάστηκε στην σκοπιανή τηλεόραση.Τίτλος: ‘Η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει τους Αλβανούς να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα’


«Έντεκα χιλιάδες Αλβανοί που ζουν στη βορειοδυτική ελληνική πόλη Σύβοτα, γράφει αλβανικό περιοδικό, που προορίζεται για μαθητές και το οποίο υποστηρίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αλβανίας, το Ιντιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών στα Τίραν και τις αλβανικές οργανώσεις «Αλβανοί φίλοι της φύσης» και «Αλβανική περιβαλλοντική ομάδα».
Στο τεύχος 71 του περιοδικού του τρέχοντος έτους δείχνει ότι η πόλη Σύβοτα της Θεσπρωτίας έχει προέλευση Ιλλυρική και σε αυτήν οι 11 χιλιάδες κάτοικοι είναι Αλβανοί και δεν τους επιτρέπεται να μιλούν την όμορφη αλβανική γλώσσα γιατί για την κυβέρνηση της Ελλάδας όλοι είναι Έλληνες. Παρά όμως την απαγόρευση αυτή, επιμένουν να μιλούν την αλβανική γλώσσα, αναφέρει».
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου