Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, «Η Θρησκευτική ανοχή είναι το καλύτερο μήνυμα για να μεταφέρει στην ανθρωπότητα το αλβανικό έθνος."


"Άγια μέρα, η μέρα της ανάστασης, ανάσταση της άσβεστης ελπίδας, και μέρα της αιωνιότητας, αυτήν την ημέρα θα ήθελα να διαβιβάσω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου και της κυβέρνησής μου για όλους τους Αλβανούς χριστιανούς ορθόδοξους και πιστούς του Θεού , Θα ήθελα να σας ευχηθώ πολλές χαρές σε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα ", δήλωσε ο Μπερίσα κατά τη διάρκεια επισκέψεως στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία στα Τίρανα.


Ευχήθηκε το επόμενο Πάσχα οι Ορθόδοξοι πιστοί να το γιορτάσουν στη νέα εκκλησία, και τόνισε ότι "οι Αλβανοί έχουμε ένα λόγο παραπάνω από οποιοδήποτε άλλον να λατρεύουμε τον Θεό, να τον ευχαριστήσουμε επειδή είμαστε ένα αναγεννημένο έθνος, με αναγεννημένες πεποιθήσεις "



Κανένα άλλο έθνος, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπερίσα, δεν είχε τη μοίρα μας, να απομονωθεί στο βαθύτερο σκοτάδι, στερώντας του τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες.
"Αυτά τα 20 χρόνια ήταν χρόνια πραγματικής αναγέννησης των Αλβανών και των μεγάλων πίστεών τους», είπε ο πρωθυπουργός.
Οι Αλβανοί, σύμφωνα με τον επικεφαλή της κυβέρνησης, έχουν ένα μεγάλο κίνητρο να γιορτάζουν αυτή τη μέρα μαζί. «Σε όλες τις ηθικές αξίες τους, σε όλες τις ηθικές αξίες του πολιτισμένου ανθρώπου, τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τον ακλόνητο σεβασμό για την εμπιστοσύνη του άλλου, εξαιρετική θρησκευτική ανοχή", δήλωσε ο Μπερίσα, μεταξύ άλλων.


.Οι Αλβανοί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπερίσα,είναι το μοντέλο που είναι μπορεί και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. "Πουθενά όπως σε αυτή τη χώρα δεν ζουν με ειρήνη, αρμονία και σεβασμό όλες τις μεγάλες θρησκείες του δυτικού πολιτισμού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
.Ο Πρωθποργός Μπερίσα δήλωσε ότι άλλος ένας λόγος για φέτος είναι η 100ή επέτειο της ανεξαρτησίας. «Να καθίσουμε με τη μεγαλύτερη ευλάβεια μπροστά από τους ηγέτες του Αλβανικού Ορθόδοξου κλήρου που έδωσαν εξαιρετική συμβολή στην αναγνώριση και εδραίωση του ανεξάρτητου κράτους", δήλωσε ο Μπερίσα.

Σε όλη την ιστορία τους, είπε ο Μπερίσα, οι Αλβανοί θα έχουν το Fan Noli, τον ηγέτη της αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας όχι μόνο μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της αλβανικής λογοτεχνίας, αλλά και ο πρώτος διπλωμάτης ο οποίος έκανε τα πάντα για να ενισχύσει την ανεξαρτησία των Αλβανών.
Είμαστε στην 100η επέτειο , καθώς περάσαμε ένα πραγματικό Γολγοθά των εξελίξεων, αλλά ερχόμαστε αναγεννημένοι και αθάνατοι ως έθνος", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπερίσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου