Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο Haxhinasto αναδιπλώθηκε: Εργαζόμαστε για τα νόμιμα δικαιώματα της κοινότητας των Τσάμηδων




Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Edmond Haxhinasto μετά την απρόσμενη δήλωση πριν από λίγες μέρες ότι Τσαμουριά δεν υπάρχει στα ελληνικά τοπωνύμια, αναδιπλώθηκε. Ο Haxhinasto ρωτήθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων των Τσάμηδων, στους οποίους δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο Ελληνικό έδαφος και απάντησε ότι εκτός από αυτό συνεχίζεται η διαπραγμάτευση και για τη διευθέτηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας.

«Το θέμα των δικαιωμάτων των Αλβανών, είναι ένα σημαντικό ζήτημα, του Υπουργείου Εξωτερικών. Είμαστε σε εντατική επικοινωνία, καταβάλλουμε μέγιστες προσπάθειες για την επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν την κοινότητα των Τσάμηδων, με τα νόμιμα δικαιώματά τους, τα δικαιώματα του κινήματός τους, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους ", δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.
Όσον αφορά την τεταμένη κατάσταση στην ΠΓΔΜ, ο Haxhinasto απηύθυνε έκκληση για ηρεμία από όλους τους παράγοντες. Όσο αναφορά τη Μιτρόβιτσα, δήλωσε, ότι ελπίζει "οι εντάσεις αυτές να μην είναι συνάρτηση του εκλογικών εξελίξεων" στη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου