Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Εκδρομή του Συλλόγου Αδελφοποιημένων πόλεων Καλαμπάκας στην Αλβανία


Ο Σύλλογος Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας πραγματοποίησε άλλη μια πετυχημένη επίσκεψη αυτή τη φορά στο γειτονικό κράτος της Αλβανίας.
Το ταξίδι ξεκίνησε το Σάββατο 31/3/12 το πρωί με πρώτο σταθμό τους Αγίους Σαράντα για φαγητό και επίσκεψη το απόγευμα στο Βουθρωτό μια πανέμορφη αρχαία πόλη του 6ου αιώνα π.χ. Το βράδυ η διανυκτέρευση έγινε σε ξενοδοχείο των Αγίων Σαράντα, όπου το γλέντι μετά το δείπνο κράτησε μέχρι αργά.

Την Κυριακή 1/4/12 το ταξίδι συνεχίστηκε για το Αργυρόκαστρο περνώντας από το Δέλβινο. Απο το κάστροτου Αργυροκάστρου, η υπέροχη θέα της πόλης έδινε την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα από τα χωριά του Ζαγορίου της Ηπείρου.
Περνώντας από την Δερβίτσανη η επίσκεψη στο στρατιωτικό νεκροταφείο στις Βουλαράτες προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο μουσείο Καλπακίου όπου προβλήθηκε υλικό σχετικό με την ομώνυμη μάχη.
Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο παραστάσεις που εναλλασόταν η αίγλη του μακρινού παρελθόντος στο Βουθρωτό, η άναρχη και ανεξέλεγκτη «ανάπτυξη» στους Αγίους Σαράντα και η μελαγχολία για το κομμάτι της Ελλάδας που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν πικραμένοι οι Έλληνες της Βορείου Ήπείρου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου