Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τα αλβανικά κόμματα τρέφονται από ανθελληνισμό




Έγινε πλέον κανόνας στην Αλβανία η υιοθέτησης ανθελληνικής πολιτικής, όπως και στα Σκόπια, και όλες οι παθογένειες της κοινωνίας αποδίδονται σε ελληνικό δάχτυλο, γεγονός που αποφέρει ψήφους.Κόμματα, όπως και το σοσιαλιστικό του κ. Έντι Ράμα που μέχρι πρότινος τηρούσε μετριοπαθή στάση, συναγωνίζονται τώρα ποιο θα υψώσει περισσότερο τους τόνους κατά της Ελλάδας.

Συνεπικουρεί σ’ αυτό και ο Τύπος, με πρωταγωνίστρια την εφημερίδα "Gazeta Shqiptare" (ιδρυθείσα από Ιταλούς, που από τη στιγμή της δημιουργίας του αλβανικού κράτους, μόνιμη επιδίωξη έχουν την απομάκρυνση των Ελλήνων από αυτό). Και φυσικά, κανείς δεν ενδιαφέρεται στην Αλβανία αν όσα εκστομίζουν οι πολιτικοί και όσα γράφουν οι δημοσιογραφούντες, έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε καν αναζητούν αφορμές.

Το τελευταίο «κατόρθωμα» -που αναδεικνύεται από τα «βορειοηπειρωτικά»- είναι η διαμαρτυρία τους για το «Μνημείο του ελληνικού ιμπεριαλισμού», που κατ’ αυτούς είναι ο «Άγνωστος Στρατιώτης» στην πλατεία Συντάγματος! Οι… Σέρλοκ Χολμς της εφημερίδας «ανακάλυψαν» ότι υπάρχουν ονόματα Αλβανικών πόλεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο κ. Hasan Luçi, αυτό αποτελεί απόδειξη του ελληνικού σοβινισμού και της Μεγάλης Ιδέας, την οποία το ελληνικό κράτος δεν ξέχασε ποτέ.

Όπως λέει ο ίδιος, μπροστά από το μνημείο παρελαύνουν οι τσολιάδες με τις εθνικές παραδοσιακές Αλβανικές φουστανέλες!

Ο δημοσιογράφος είναι και ανιστόρητος, καθώς θεωρεί ότι η αναφορά σε Πρεμετή, Πόγραδετς, Τομόρι, Χιμάρα, Αργυρόκαστρο, παραπέμπει στα σύνορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (!) την οποία λέει, το ελληνικό κράτος και οι σημερινοί Έλληνες θέλουν να αναβιώσουν.

Ας το έχει υπόψη η ΕΛΑΣ, ώστε σε προσεχή επεισόδια στη Βουλή, είναι ενδεχόμενο να υπάρξουν και φθορές στο Μνημείο.
Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου