Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ



Επειδή κάποια πράγματα όσες φορές και να τα πούμε κάποιοι πάντοτε θα υπάρχουν που δεν τα άκουσαν, επιτρέψτε μου να σας δώσω, όχι τι λέμε εμε΄'ις στις μέρες μας αλλά τι λένε εκείνοι που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν, ξεκινώντας από τον πιο πρόσφατο που έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. κατά τον οποίο οι Αλβανοί ζούσαν ακόμη στην Κασπία

Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε: Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία. (βοσκοί δηλαδή, χωρίς εμπειρία στον πόλεμο)

Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανόστο έργο του ‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘, όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. "Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην.

Στράβωνος Γεωγραφία. Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.. Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα τηςΑλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν.

Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει: "Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπϊ Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες"

Όσο για τον χάρτη σας δίνω ρωμαϊκό αντίγραφο του Πτολεμαίου επειδή δεν έχω εύκαιρο το αυθεντικο των εκδόσεών μας.Επάνω αριστερά φαίνεται η Αλβανία βορειοδυτικά της Κασπίας.

Τους Αλβανούς έφεραν οι Μογγολικές φυλές αργότερα στα Βαλκάνια όταν τους εξανάγκασαν να τους ακολουθήσουν σαν βοηθητικοί του στρατεύματος.

Οι βλακείες που σαν ταϊζουν ότι οι Αλβανοί ανακάλυψαν την Σκωτία φορώντας φουστανέλες και γιαυτό οι Σκωτσέζοι φοράνε κιλτ (σκωτσέζικια φούστα) και ότι οι Αλβανοί ανακάλυψαν το Μεξικό και γιαυτό ονομάζεται η παλιά πρωτεύουσα Μόντε Αλμπάν και οι περί Ομήρου βλακείες είναι για να σας κάνουν να εντέχετε την μιζέρια στην οποία σας έχουν ρίξει όπως τόσους και τόσους λαούς.

Όσον αφορά τα αλβανικά ονόματα που έχουν σαν επώνυμα κάποιοι Έλληνες, προέρχονται από την εποχή που οι Τούρκοι κατείχαν τα Βαλκάνια και οι Αλβανοί-Τουρκαλβανοί ήτανε τσιράκια τους.

Ψάξτε κι άλλο στον Στράβωνα που δίνει τις συνήθειες των Αλβανών όταν ζούσαν στην Κασπία. Στην Ιλλυρία ήρθανε σχετικά πρόσφατα, όταν άρχισε να διαλλύεται η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και πριν δημιουργηθεί η Βυζαντινή-Ελληνική.

Eκεί αναμίχθηκαν με τα βόρεια τμήματα της ελληνικής φυλής των Ιλλυριών που ακολούθησαν τον Αλέξανδρο στην εκστρατεία του, και πολέμησαν από ότι είδατε στα αρχαία κείμενα, κατά ταν Αλβανών της Κασπίας που ήτανε στο στρατό των Περσών.

Ετσι δημιουργήθηκε βόρεια της Βορείου Ηπείρου, η σύγχρονη ράτσα των νεοαλβανών. Αυτοί κατέληξαν να μιλούν γλώσσα που προήλθε από την ντόπια αρχαία ιλλυρική διάλεκτο, την σλαβική και την λατινική. Η γλώσσα αυτή επισημοποιήθηκε και απέκτησε λεξικό περίπου 100 χρόνια πριν.

Καθώς βλέπετε κύριοι Αλβανοί, η συνωμοσία ότι δήθεν σας κλέβουν οι κακοί Έλληνες την...ιστορία σας πουλάει, αλλά η αλήθεια πονάει.

Να είστε λοιπόν, όπως κάθε λαός δικαιούται περήφανοι για αυτό που είστε και όχι για αυτό που θα θέλατε να είστε.

liako

4 σχόλια:

  1. αυτος που το εγραψε γαμιεται,τι μαλακιες λετε ρε ψευτες,γαμημενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος κύριοι πραγματικα αυτό που κάνετε λέγεται απάτη όλοι ξέρουν πολύ καλα την ρίζα των αλβανων οι οποίοι μαζί με τους έλληνες είναι οι αρχαιότεροι λαοί της βαλκανικής..Μάθετε λίγη ιστορία δέν βλάπτει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος κύριοι πραγματικα αυτό που κάνετε λέγεται απάτη όλοι ξέρουν πολύ καλα την ρίζα των αλβανων οι οποίοι μαζί με τους έλληνες είναι οι αρχαιότεροι λαοί της βαλκανικής..Μάθετε λίγη ιστορία δέν βλάπτει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος (πέθανε το 160-168 μ.Χ.) αναφέρει μια φυλή στην Ιλλυρία με το όνομα Άλβανες, που ζούσε στο χώρο μεταξύ Δυρραχίου και Δίβρης. Είναι φανερό ότι πρόκειται για ένωση πατριών που συγκροτήθηκε για αυτοάμυνα (και ενδεχομένως όχι συγκεκριμένη φυλή). Αυτή η ένωση ενισχύεται πολύ την εποχή των μεγάλων βαρβαρικών επιδρομών του 4ου-7ου μ.Χ. αιώνα (άλλες Ιλλυρικές φυλές ήταν οι Εγχελοί, οι Ταυλάντιοι/Ταουλάντιοι ή όπως αποκαλούνταν από τους Έλληνες Χελιδόνιοι, οι Βιλιόνοι, οι Δασσαρέτες, οι Αρδιαίοι, οι Παρθίνοι, οι Λαβεάτες, οι Γραβαίοι, οι Σκιρτάροι, οι Ατιντάνες, οι δίγλωσσοι Κάονοι ή Χάονες κ.α.). Ακόμα και σήμερα υπάρχουν τα ονόματα «Ταουλάντ» (Taulant), «Ενκελέιντα» (Enkelejda) κ.α. στην Αλβανία. Ο Νίκος Καράμπελας στο βιβλίο του «Ο Άγγλος θεολόγος Thomas S. Hughes στην Πρέβεζα και στη Νικόπολη» λέει: «Οι βυζαντινοί συγγραφείς φαίνεται να έχουν πάρει το όνομα ‘Αλβανοί’ από τον Πτολεμαίο. Οι βυζαντινοί ιστορικοί αναφέρονται σε αυτούς με τα επίθετα ‘Αλβάνοι’, ‘Αρβάνοι’, ‘Αλβανίτες’, ‘Αρβανίτες’ κ.τ.λ.».

    Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή (Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, 1927, τ. 3ος, 403γ-406β).

    Ο Αχιλλεύς Λαζάρου στον 4ο τόμο του βιβλίου του «Ελληνισμός και λαοί νοτιοανατολικής Ευρώπης» (εκδ. 2010, σελ. 619) λέει: «Πράγματι αρχαία πόλη Άλβα, της οποίας οι κάτοικοι καλούνται Αλβανοί, υπάρχει στην Κρήτη, στο Λάτιο της Ιταλικής χερσονήσου, στη Γαλατία, στην Ισπανία, στην Τρανσυλβανία κ.α.».

    Άρα λαοί με το όνομα Αλβανία υπήρχαν στην Κρήτη, στην Ιταλία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης χιλιάδες χρόνια πριν την υποτιθέμενη άφιξη των Αλβανών από τον Καύκασο στα Βαλκάνια κατά τη βυζαντινή περίοδο. Φυσικά τέτοια άφιξη δεν έγινε ποτέ, αφού οι Αλβανοί ζούσαν επί χιλιετίες στα Βαλκάνια. Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχαίες ελληνικές παραδόσεις οι Αλβανοί του Καυκάσου ήταν μετανάστες από τους Αλβανούς του Λατίου, τους οποίους οδήγησε εκεί ο Ηρακλής, όπως υποστηρίζουν οι Κουπιτώρης, Θωμόπουλος και άλλοι (αν και ορισμένοι από αυτούς επιμένουν να ομιλούν περί ελληνικής καταγωγής των Αλβανών λόγω ομοιότητας πολλών αλβανικών λέξεων με αρχαίες ελληνικές και λόγω της Πελασγικής –και άρα ελληνικής- όπως λένε καταγωγής των Ιλλυριών).

    Για τους Αλβανούς λοιπόν του Λατίου (οι οποίοι αποίκησαν τον Καύκασο και όχι το αντίθετο) αναφέρεται ο Διόδωρος Σικελιώτης, στο Βιβλίο 8, κεφ. 25, όπου αναφέρεται σε παλαιό πόλεμο Ρωμαίων-Αλβανών επί βασιλείας στην Ρώμη του Οστιλίου Τύλλου, ενώ στον ίδιο πόλεμο αναφέρεται ο Πολύαινος στα Στρατηγήματα, Βιβλίο 8, κεφ. 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή