Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Eπιλεκτικές κατεδαφίσεις στη Χιμάρα: Συνάντηση Μπολάνου με τους ΟΑΣΕ-δες





Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 στη Χιμάρα μετα από αίτηση του Πρόεδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΜΟΙΑ Βασίλη Μπολάνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ιδίου με εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ.

Θέμα συζήτησης ήταν ο απαράδεκτος επιλεκτικός τρόπος στις κατεδαφίσεις των κτισμάτων και η χρήση απροκάλυπτης βίας κατά των μειονοτικών από δομές και στελέχη της Εθνικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών και από οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες στις Δρυμάδες και στη Χιμάρα. Ενώ προσχηματικά τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή για δήθεν αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων, κάνουν επιλογή στόχων μόνο εις βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής και κατεδαφίζουν χωρίς απόφαση και για εκδικητικούς λόγους.

Δεν μπορεί εν έτη 2012 οπλισμένοι πολίτες να στρέφονται κατά άλλων πολιτών και όλο αυτό με την ανοχή και ίσως με τη συγκατάθεση των αρμόδιων αρχών.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράσαμε την ανησυχία μας για την ανασφάλεια που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή και είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία να απομακρύνει αμέσως τις δυνάμεις απ’ την επιχείρηση. Καλούμε επίσης τον διεθνή παράγοντα να στρέψει άλλη μια φορά το βλέμμα του σ’ αυτή την επιλεκτική στοχοποίηση εις βάρος των Ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής.

Αγ. Σαράντα, στις 21 Απριλίου 2011

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου