Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της ΝΔ για την 98η επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας



17/05/12
Συμπληρώνονται σήμερα, 98 χρόνια από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Tον Φεβρουάριο του 1914 οι Βορειοηπειρώτες, αρνούμενοι να υπαχθούν στο τότε νεοσύστατο αλβανικό κράτος, επαναστάτησαν.
Στη Συνθήκη του Λονδίνου (17-30 Μαϊου 1913) οι Μεγάλες Δυνάμεις αποφάσισαν να συγκροτηθεί η Αλβανία ως ανεξάρτητο κράτος. Τα σύνορα του νέου κράτους καθορίστηκαν με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας (17 Δεκεμβρίου 1913). Στο αλβανικό κράτος συμπεριελήφθη και το Βόρειο τμήμα της Ηπείρου το οποίο είχε ήδη απελευθερωθεί κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο (1912-1913), από τον ελληνικό στρατό.

Οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων που αγνόησε τόσο την εθνική τους ταυτότητα όσο και την εκπεφρασμένη βούλησή τους για ένωση με την Ελλάδα, επαναστάτησαν και δημιούργησαν την Ανεξάρτητη Πολιτεία της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914), η οποία νομιμοποιήθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την 17η Μαΐου 1914.

Το πρωτόκολλο παραχωρούσε πλήρες καθεστώς Αυτονομίας (εκπαιδευτικής, θρησκευτικής, δικαστικής, διοικητικής) στους νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς και υπεγράφη από την Αλβανία και έξι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής ήτοι Η. Π. Α, Γαλλία, Αγγλία, Αυστρο-Ουγγαρία, Γερμανία και Ρωσία και την τότε αλβανική Κυβέρνηση.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας ήταν η νικηφόρα έκβαση και συνιστούσε δικαίωση των αγώνων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, όμως, και τα συνακόλουθα γεγονότα διέκοψαν τη συνέχιση της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.

Θέματα που αντιμετωπίζονταν από τα άρθρα του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας έχουν συμπεριληφθεί σήμερα, στη Σύμβαση-Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμβαση την οποία έχει υπογράψει και αποδεχθεί, αλλά δεν εφαρμόζει η Αλβανία.

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το χρέος και καθήκον προς την ιδιαίτερη πατρίδα, συνεχίζει τον αγώνα για πλήρη απόδοση και σεβασμό, εκ μέρος της Αλβανίας, όλων των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως αυτά προβλέπονται από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και από όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις που έχει αποδεχτεί και υπογράψει διαχρονικά η Αλβανία.

Για τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο.
http://toorama.blogspot.com/2012/05/98_18.html

1 σχόλιο:

  1. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

    Περίπτωση Α (αδικημένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε Ελλάδα το 1990. Από τότε είναι μόνιμα στην Ελλάδα με άδεια αλλοδαπού. Δυστυχώς όμως, έπαιρνε άδεια αλλοδαπού για 6 μήνες και μετά κατέθετε αίτηση και περίμενε 3 με 8 μήνες για να του εγκρίνουν άλλους 6 μήνες, και πάει λέγοντας. Άρα, νόμιμα ήταν σποραδικά στην Ελλάδα, μιας και κατά την διάρκεια αναμονής για έγκριση άδειας αλλοδαπού θεωρείται πως βρισκόταν παράνομα στην χώρα. Δεν υπάρχει κανένας που να είχε άδεια αλλοδαπού για 20 συνεχόμενα χρόνια, και το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που εσκεμμένα έφτιαξαν έτσι τον καινούριο νόμο, επιδιώκοντας να διώξουν από το ΟΓΑ όλους που ήταν με άδειες αλλοδαπών.

    Περίπτωση Β (πονηροί): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Ρουμανία και, με το που τελείωσε της σπουδές του, πήγε στην Γερμανία. Το 1992 ήρθε Ελλάδα. Επειδή στη Ρουμανία φαίνεται σαν Ρουμάνος υπήκοος με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, δεν έχει και δεν δικαιούται σύνταξη ή βοήθημα από το Ρουμανικό το κράτος. Βάση αυτών των στοιχείων, θα συνεχίζει να παίρνει ΟΓΑ παρόλο που παίρνει και σύνταξη από την Γερμανία (που δεν μπορεί να το ανακαλύψει κανείς, μιας και ζητάνε χαρτιά μόνο από την χώρα καταγωγής σου και όχι από όλες τις χώρες του κόσμου).

    Περίπτωση Γ (διωγμένοι): Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα από Τασκέντη (πρώην Σοβιετική Ένωση). Εκεί, όπως και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, αν δεν έχουν κανονική σύνταξη, δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (κάτι σαν ΟΓΑ). Σύμφωνα με το καινούριο νόμο του ΟΓΑ, έστω και αν δεν παίρνει τίποτα από εκεί, μόνο και μόνο επειδή δικαιούται να πάρει, δεν μπορεί να παίρνει και στην Ελλάδα από το ΟΓΑ. Άρα, όλοι που ήρθαν από το Ανατολικό Μπλόκ δεν θα παίρνουν πλέων ΟΓΑ, μιας και σε όλες αυτές τις χώρες δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (ανεξαρτήτως αν την παίρνουν ή όχι).

    Περίπτωση Δ (βολεμένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία. Επέστρεψε πριν 15 χρόνια και από τότε παίρνει ΟΓΑ. Παρόλο που δεν βρίσκονταν τα τελευταία 20 χρόνια στο σύνολό τους στην Ελλάδα, και παρόλο που παίρνει μια σεβαστή σύνταξη στην Αυστραλία, δεν τον ελέγχει κανείς από τον ΟΓΑ, και θα συνεχίζει νομιμότατα να παίρνει και το ΟΓΑ.

    Περίπτωση Ε (προνομιούχοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και δούλεψε όλη την ζωή του στην Ελλάδα χωρίς να κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Προτιμούσε να τα παίρνει σε χρήμα. Δεν τον ένοιαζε για το αύριο. Πέντε χρόνια πριν, μοίρασε όλη την περιουσία του στα παιδιά. Τώρα παίρνει ΟΓΑ και πενεύεται για το κατόρθωμά του σε όλους.

    Άρα, αυτοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι δύο φορές ευνοημένοι, ενώ αυτοί που γεννήθηκαν στο εξωτερικό θα χάσου το ΟΓΑ με την απλή λογική ότι μπορούν να πάνε και να ζήσουνε τα γεράματα τους στην χώρα προέλευσής τους, μιας και τους διώχνουν και λόγω της άδειας αλλοδαπού που το κράτος την έδινε διακοπτόμενα και σποραδικά, και από το ότι στις χώρες προέλευσής τους έχουν όλοι δικαίωμα ελάχιστης σύνταξης (κάτι σαν το ΟΓΑ).

    Το μόνο σωστό κριτήριο είναι να συνεχίζουν να παίρνουν ΟΓΑ μόνο όσοι δεν είχαν προσωπική περιουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Όλοι οι άλλοι νόμοι είναι φτιαγμένοι να διατηρούν τους διτικοπερπατημένους βολευτές με τρείς παχουλές-παχουλές συντάξεις και να μην επιτρέψουν στους ανατολικοπροερχόμενους να παίρνουν δυο συντάξεις πείνας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή