Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Επανέρχεται στην εθνικιστική του ρητορική ο Μπερίσα – Αποκάλεσε ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥΣ τους γείτονες της Αλβανίας…
Με ενιαίο αλφαβητάριο από σήμερα Αλβανία-Κόσοβο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ζήτησε, σήμερα, από τους γείτονες των Αλβανών να «απελευθερωθούν από την αλφανοφοβία» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Μπερίσα προέβη στην παραπάνω δήλωση, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου, όπου παρέστη μαζί με την πρόεδρο του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα και τον ομόλογό του Χασίμ Θάτσι, στην παρουσίαση της ενιαίας αλφάβητου που θα χρησιμοποιούν τα Αλβανόπουλα στην Αλβανία και το Κόσοβο.

Είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ να εργαστούμε για το σχέδιο της ένωσης όλων των Αλβανών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Πρόσθεσε δε ότι «οι γείτονές μας πρέπει να απελευθερωθούν από την αλβανοφοβία διότι αυτή είναι ένα απομεινάρι του πρωτόγονου παρελθόντος τους».
«Οι Αλβανοί είναι ειρηνικός λαός, καθώς σκηνές όπως αυτές που διαδραματίστηκαν στο Πρέσεβο αποδεικνύουν ότι οι Σέρβοι βρίσκονται σε πρωτόγονα στάδια» ανέφερε ακόμη ο κ. Μπερίσα, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αλβανόφωνων και σερβικών αρχών στην κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία. newsit.gr

Σχολιασμός: Ο Μπερίσα κατά την ομιλία του ανέφερε διαρκώς την φράση ένωση (των Αλβανών). Είχαμε χρόνια να ακούσουμε από τον Μπερίσα τέτοια πατριωτικοεθνικιστική ομιλία. Μπορεί η σκληρή γλώσσα Μπερίσα να είχε ως αρχικούς αποδέκτες τα Σκόπια και την ΠΓΔΜ, ωστόσο ο συνδυασμός με το άνοιγμα της Αλβανίας προς την Τουρκία και η συγκυρία της αδύναμης Ελλάδας, θα πρέπει να ανησυχεί και τη χώρα μας.
Μια άλλη ερμηνεία είναι και η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στην οποία βρίσκεται η Αλβανία, προ των βουλευτικών εκλογών του 2013. Ο Μπερίσα θέλει να συσπειρώσει εκ νέου τον σκληρό δεξιό – πατριωτικό πυρήνα γύρω από το Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται, μηδενίζοντας τις απώλειες προς την εθνικιστική Ερυθρόμαυρη Συμμαχία.

http://borioipirotika.blogspot.com/2012/05/video_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου