Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Διέρρευσαν πληροφορίες για την έκθεση της Κομισιόν για την Αλβανία (βίντεο)


Η «Δερόπολη» κάνει διαχωρισμό των θέσεων της «Ομόνοιας» και του ΚΕΑΔ!

Ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός “Top Channel” δημοσίευσε σήμερα, πληροφορίες που διέρρευσαν από την έκθεση της Ε.Ε., που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του καναλιού από τις Βρυξέλες, η έκθεση επικεντρώνεται στα 12 γνωστά σημεία που έθεσε η Ένωση για την Αλβανία. Στο σημείο που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα δικαιώματα των Ρομά και των κρατουμένων των φυλακών και δυστυχώς καμία αναφορά για τα μειονοτικά,

εκθέτοντας έτσι τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας (όλων των πολιτικών χώρων) που επιδίδονται στη διεκδίκηση εξουσίας και όχι στην προάσπιση και διεκδίκηση των εθνικών δικαιωμάτων.

Το ιστολόγιο deropoli.com που αποτελεί την φωνή του προέδρου του ΚΕΑΔ στο διδύκτιο κάνει λόγο για δικαίωση των θέσεων της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, ενώ αίσθηση προκαλεί ο διαχωρισμός που κάνει (για πρώτη φορά), μεταξύ των θέσεων του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας. «Οι θέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ειδικά του ΚΕΑΔ σε ότι αφορά τις επικίνδυνες παλινδρομήσεις σε ότι αφορά στα κεκτημένα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έχουν ακουσθεί άμεσα απ’ τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει συγκεκριμένα η «Δερόπολη».

Άλλωστε κατά την προ ημερών επίσκεψη του Επιτρόπου της Ε.Ε. για την Διεύρυνση Stefan Fyle, ομιλώντας στην Αλβανική Βουλή, αναφέρθηκε μόνο στην ανάγκη καταπολέμησης της εγκληματικότητας, στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του “Top Channel” η έκθεση αναφέρεται και στην ανάγκη διευθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, κάτι που είχε συμφωνηθεί με διμερής συμφωνία των κυβερνήσεων των δύο χωρών και ακυρώθηκε μετά από προσφυγή της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Οι διακηρύξεις από κάποιους - για εσωτερική κατανάλωση - πως όλα είναι υπό «έλεγχο», δεν είναι μόνο ανεύθυνη αλλά και επικίνδυνη. Για πρακτικές και νομοθετήσεις του αλβανικού κράτους που θίγουν τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας, ακούσαμε για τουλάχιστον τέσσερεις περιπτώσεις πως θα προσφύγουν στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας και τα ευρωπαϊκά. Είμαστε βέβαιοι πως ούτε από το ΚΕΑΔ και ούτε από το ΜΕΓΚΑ έχουν προσφύγει για κάποια υπόθεση. Ευχόμαστε ειλικρινά να διαψευστούμε και από τους δύο φορείς!!!

Στη συνέχει το ρεπορτάζ της αλβανικής τηλεόρασης .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου