Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο αλβανικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Τη μείωση των ποσοστών των δύο παραδοσιακά μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λόγω των μέτρων λιτότητας που εφάρμοσαν, τη διαφαινόμενη δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης και την είσοδο στη Βουλή της «Χρυσής Αυγής» προβάλλει ο αλβανικός Τύπος, στα ρεπορτάζ τους για τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες τιμωρούν τα μεγάλα κόμματα. Εκλογές χωρίς νικητή, λίγες ελπίδες για φιλοευρωπαϊκούς συνασπισμούς» γράφει η εφημερίδα «Πανοράμα», ενώ η «Γκαζέτα Σκιπτάρε» υπογραμμίζει: «Στην Ελλάδα έχασε η Ευρώπη, κέρδισαν οι ναζιστές». Για «νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού λαού» κάνει λόγο η «Τελεγκράφ» και για «ανατροπή» η «Στάνταρτ», ενώ η «Σέκουλι» σημειώνει πως «οι Έλληνες τιμωρούν τα δύο μεγάλα κόμματα, η πολιτική των οποίων άνοιξε τον δρόμο στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η «Σκιπ» σχολιάζει ότι τα δύο έως πρότινος μεγαλύτερα κόμματα τιμωρήθηκαν από τους ψηφοφόρους εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, αλλά και η «Κόχα Γιον», η οποία γράφει ότι το μετεκλογικό τοπίο στην Ελλάδα παρουσιάζει «νεφελώδες».Ο αλβανικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου