Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Επιστολή στην εφημερίδα μας για την πώληση γης σε αλλοεθνείς



από τους κυρίους Γιάννη Βρανά, Κώστα Βασίλη


Έχοντας την εντύπωση ότι ειλικρινά προσπαθείτε για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, σας στέλνομε κι εμείς αυτή την επιστολή. Εκ πρώτοις συγχαρητήρια στην εφημερίδα σας.
Διαβάσαμε ένα πολύ καλό άρθρο του κ. Αναστάση Μάρκου, για το ανάθεμα σ’ αυτούς που πουλούν τα χωράφια τους σε αλλοεθνείς, που στην πραγματικότητα δεν είναι δικά τους, είναι η προγονική μας ιερή περιουσία που αυτοί οι ασυνείδητοι εγκλιματίζουν σε βάρος μας. Τέλος, εμείς έχομε ένα άλλο εξίσου μεγάλο θέμα:


Το έγκλημα για το ξεπούλημα της γης άρχισε από το 1991, όταν έγινε η πολύ κακή διανομή της γης αφήνοντας έτσι τόσα δεινά που δύσκολα μπορούν να καλυφτούν. Ο νόμος έλεγε πως θα πάρουν γη μόνον όσοι ήταν μέλη του συνεταιρισμού, αυτοί που κατοικούσαν εκείνη την εποχή εκεί.
Και βάση του απαράδεχτου αυτού νόμου έδωσαν τη γη μας και σε όλους τους ξενόφερτους στα χωριά μας. Κι εμείς οι νοικοκυραίοι της γης, που δεν βρισκόμασταν τότε στο χωριό, χάσαμε τη γη μας.
Εμείς οι Έλληνες της διασποράς, εντός κι εκτός της Αλβανίας δεν δικαιούμαστε τίποτα από τις περιουσίες των γονέων μας, δεν έχομε κανένα δικαίωμα στα χωριά μας. Αν θέλει κάποιος από εμάς να επιστρέψει στο χωριό του, δεν έχει που να ακουμπήσει, αφού ο παράλογος νόμος του τα πήρε όλα.
Απαιτούμε απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς του Ελληνισμού μας να κοιταχτεί ξανά και ξανά αυτό το ζήτημα, γιατί έχει να κάνει με την επιβίωσή μας στον τόπο μας.


Σ’ αυτή την επιστολή τονίζουν οι άνθρωποι, με δίκιο, και άλλα προβλήματα όπως:
· Τι γίνεται και γιατί καθυστερούν οι αποζημιώσεις των πρώην πολιτικών κρατουμένων,
· Πως εξηγείται η πολύ μεγάλη καθυστέρηση για την ελληνική ιθαγένεια,
· Η αφαίρεση της εθνικότητας στα ληξιαρχεία, στα πιστοποιητικά μας, θα συνεχίσει ακόμα να μας ταπεινώνει εθνικά ;
Όπως και άλλα σημαντικά , αλλά επικεντρωθήκαμε στο θέμα της γης, το οποίο έχει ύψιστη εθνική σημασία .
toorama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου