Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κομματική εκδήλωση του LSI στη Θεσ/νίκη - Μπουτάρης: Κατάγομαι από τη Μοσχόπολη!




Ο Γ. Μπουτάρης με Ι.Μέτα και Β.Τάβο

«Η ενσωμάτωση αδρανοποιήθηκε όταν το κόμμα LSI (Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση του Ιλίρ Μέτα) έκανε συνασπισμό με το PD (Δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα), πάντοτε, όμως, το LSI πίστευε και πιστεύει στην ενσωμάτωση και είναι ο υποστηρικτής της ένταξης στην Αλβανία».



Τα παραπάνω τόνισε ο Ιλίρ Μέτα σε προεκλογική ομιλία που έκανε στην Θεσσαλονίκη, στην οποία παραβρέθηκαν Αλβανοί ομογενείς.


Στην ομιλία του αλβανού πολιτικού παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος τόνισε ότι η αλβανική κοινότητα συνέβαλε και συμβάλει σημαντικά στην οικονομία της πόλης και ότι μαζί με τους Έλληνες προσπαθούν να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.


«Είμαστε αδέλφια», είπε ο Μπουτάρης, «χάρη στη συμβολή που έχετε προσφέρει και εξακολουθείτε να προσφέρετε στην Ελλάδα, θα ξεπεράσουμε μαζί αυτήν την οικονομική κρίση».


Ο Μέτα μίλησε για τη μεταρρύθμιση που είναι αναγκαία στο αλβανικό εκλογικό σύστημα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους μετανάστες να ψηφίζουν από τον τόπο που ζούνε και εργάζονται.


από: Βαλκανικό Περισκόπιο




Όπως καταγράφει το βίντεο που ακολουθεί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτός τον άλλων μίλησε και για την καταγωγή της μάνας του, η οποία προέρχεται όπως είπε από την πόλη της Μοσχόπολης. Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος από την επίσκεψή του στην πόλη αυτή.

1 σχόλιο: