Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Εμετικό άρθρο του Ριζοσπάστη | Προσβάλει την Ελληνική Μειονότητα και τους εκπροσώπους της

Την ημέρα που οι Βορειοηπειρώτες θρηνούν στα 40α της στυγερής δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα από Αλβανούς εθνικιστές, η εφημερίδα Ριζοσπάστης επέλεξε να κάνει την δημοσίευση ενός εμετικού άρθρου που προσβάλει σύσσωμο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Ακόμη και το Αλβανικό κράτος και ΜΜΕ δεν θα μπορούσαν να το γράψουν καλύτερα! 

Το άρθρο αυτούσιο:



*****
Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2010


Η ιστορία διδάσκει...
Η επίσκεψη μέσα στη βδομάδα των δυο λεγόμενων εκπροσώπων της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και αρχηγών ανάλογων μειονοτικών κομμάτων στην Ελλάδα και η προβεβλημένη από τα ΜΜΕ συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο ξυπνάει θύμησες και προκαλεί συνειρμούς για τη σκανδαλώδη διάχυτη συμμετοχή τους στην ουσιαστική διάλυση του αλβανικού κράτους. Ηταν συμμέτοχοι, διότι η υπονόμευση εκπορευόταν από σκοτεινές προβοκατόρικες ενέργειες ελληνικών κύκλων με την ουσιαστική ενίσχυση της επίσημης τότε ελληνικής πολιτικής.

Το συγκεκριμένο ζήτημα υπονόμευσης κι ανατροπής της τότε αλβανικής κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος της Λαϊκής Δημοκρατίας είχε ως αφετηρία τη θετική «άρση του εμπολέμου» με την Αλβανία από τον τότε ΥΠΕΞ και σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Είναι γνωστές οι επιθέσεις που δέχτηκε τότε για το γεγονός αυτό απ' όλη την επίσημη κι ανεπίσημη «εθνικόφρονα» δεξιά παράταξη της ενιαίας τότε μαδημένης εθνικοφροσύνης, με επικεφαλής την κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της «άρσης του εμπολέμου», ενταγμένης στη γενικότερη πολιτική ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας της Ελλάδας με τις όμορες χώρες, έγιναν συνοριακές συναντήσεις από μεικτές επιτροπές των ελληνικών κινήσεων ειρήνης ΑΚΕ - ΕΕΔΥΕ - ΚΕΑΔΕΑ με αντίστοιχες επιτροπές των όμορων χωρών.

Η ελληνική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Αντώνη Δαμίγο (ΑΚΕ), Γιώργο Τσαπόγα (ΕΕΔΥΕ), Θανάση Νησιώτη (ΚΕΑΔΕΑ), ανέλαβε τη συνάντηση με την αντίστοιχη αλβανική επιτροπή στο αλβανικό φυλάκιο της Κακαβιάς στις 13-1-89. Η αλβανική επιτροπή συμπεριλάμβανε αντιστασιακούς με εκπρόσωπο του αλβανικού υπουργείου. Η συνάντηση αυτή βρισκόταν υπό την αιγίδα της συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων των δυο χωρών. Στο πλαίσιο των εποικοδομητικών συζητήσεων για την καλή γειτονία, συνεργασία και σεβασμό των δύο χωρών έγινε φανερό το αλβανικό ενδιαφέρον για την έλευση Αλβανών εργατών στην Ελλάδα στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών που ως γνωστόν διασφαλίζουν τους μετανάστες για τον τρόπο εργασίας και διαμονής και τους προφυλάσσουν από σκοτεινές επιδιώξεις δουλεμπορίου. Η συνάντηση κράτησε μερικές ώρες σε ευχάριστο κλίμα με εδέσματα αλβανικής παραγωγής και λίγη μουσική από τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη από μια αυτοσχέδια αλβανική ομάδα. Η αποχώρηση της ελληνικής επιτροπής στο διάδρομο προς το ελληνικό φυλάκιο ήταν αποκαλυπτική. Λίγοι Αλβανοί φώναζαν έξω από το σύρμα περίεργα στα αλβανικά. Η απορία λύθηκε σύντομα, αποκαλύπτοντας το αίσχος της υπονομευτικής προπαγάνδας ελληνικών κύκλων της «εθνικόφρονης» λέπρας. Είχε διαδοθεί ότι η επίσκεψη της ελληνικής επιτροπής είχε αποστολή να πάρει Αλβανούς και να τους φέρει στην Ελλάδα.

Σ' αυτή την προπαγάνδα δούλευαν ασφαλώς και στοιχεία της ελληνικής μειονότητας με πλούσια προπαγανδιστική δραστηριότητα που εμφάνιζαν την Ελλάδα ως παράδεισο. Το φινάλε αυτής της δραστηριότητας φάνηκε με τη μετέπειτα μαζική αυθαίρετη έλευση ρημαγμένων Αλβανών του διαλυμένου τους κράτους και την ανάδειξη κάθε λογής ξυπόλυτων της ελληνικής μειονότητας σε ποικίλα οφίτσια πολιτικής κι όχι μόνο εξουσίας. Αυτοί οι δυο που προ ολίγων ημερών επισκέφτηκαν την Ελλάδα σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο είναι από αυτούς που καρπώθηκαν τη διάλυση του αλβανικού λαϊκού κράτους και την αθρόα εισροή εξαθλιωμένων Αλβανών, που έγιναν οι πρώτοι σκλάβοι στο εκτεταμένο δουλεμπόριο στην Ελλάδα. Ας σημειωθεί σε αυτό κι η λυσσασμένη συμπαράσταση στους Ελληνες εργοδότες - δουλέμπορους από πολιτικά σαπρόφυτα ενός ελεεινού δήθεν αντιρατσισμού και μιας ελεεινής δήθεν ξενοφοβίας...
Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ



*****
"Μπράβο" κ. Δαμίγο!
Για κάθε ενδιαφερόμενο για παράπονα κλπ, τα στοιχεία επικοινωνίας της εφημερίδας είναι: τηλ.  (210) 6297000, Λεύκης 134, 145 68 Κρυονέρι, και το μαιλ για τα διεθνή int@rizospastis.gr

Αναδημοσίευση από:http://neolaia-kead.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. "Σ' αυτή την προπαγάνδα δούλευαν ασφαλώς και στοιχεία της ελληνικής μειονότητας με πλούσια προπαγανδιστική δραστηριότητα που εμφάνιζαν την Ελλάδα ως παράδεισο."

    -Έχεις δουλέψει στη ζωή σου ποτέ καλέ μου φίλε από τις οχτώ το πρωί ως πέντε απόγεμα στα λασπωμένα χωράφια με βρεγμένα πόδια για δυο κιλά μακαρόνια με μύγες? Το βραδύ μαζεύανε όλο το χωριό να κηρύξουν "ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" έναν γερό ογδοντάρη που στα γεράματα του αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του λέγοντας πως, όταν ζούσε στην Ελλάδα, το ποιο φτωχό φαγητό είναι μια "πανήνα"(ψωμί λευκό πολυτελείας των διακοσίων γραμμαρίων που αγοράζαμε μόνο στις πόλεις) με μπριζόλα και ένα ποτήρι κρασί, όταν εμείς τρώγαμε την κίτρινη πικρή μπομπότα
    (που φτιάχνονταν με καλαμπόκι που εδώ στην Ελλάδα το έχουν για ζωοτροφή) συνοδευμένη με ένα μπουκάλι γιομάτο νερό, λίγο ξύδι και ζάχαρη και 300 γραμμάρια κρέας (ανά ψυχή) το μηνά από αυτά που ψοφάγανε και τα έγδερνε ο τσοπανος για να μην του το χρεώσουνε με ένα μήνα μιστό. Τόσο άξιζε μια ψόφια προβατίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή