Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

2 Quiz: Νεολαία Νοτιοαλβανών

Μετά την πρώτη μας γνωριμία, η σκουρτσούνα ξεκινά σήμερα τις πραγματικά διλητηριόδεις δαγκωματιές της: Ξεκινάμε με δύο ευκολάκια και η συνέχεια θα είναι πολύ πιο πικάντικη..

1. Πιος γνωστός αποτυχημένος στις τελευταίες εκλογές της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών έχει μεταφράσει μύθους του Αισώπου για τα αλβανάκια;

2. Πια γνωστή από την ενασχόληση της με την Νεολαία Βορειοηπειρωτών έχει εκδόση αλβανικά πιήματα μαζί με άλλους "Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα"




Ο Αίσωπος Γίνεται Ezopi και να το το χαρτζιλικάκι
1. Ο Άρης Κατσαλίδας, γνωστός πρώην Νεοδημοκράτης νυν Πασοκτζης, πρώην Γραμματέας και πρώην Αντιπρόεδρος (αφού μεταπήδησε από την μια ομάδα στην άλλη) της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών και νυν 1 από 2 μέλος της Νεολαίας ΚΕΑΔ βγάζει το χαρτζιλίκι του μεταφράζοντας τους μύθους του Αισώπου στα αλβανικά για να μορφωθούν τα παιδιά των μεταναστών που ενώ ζουν στην Ελλάδα δεν μπορουν να μάθουν ελληνικά. (http://www.perizitito.gr/product.php?productid=21912&page=1)



Τότε Ραιμόντα - Σήμερα Δέσποινα

2. Η Ραϊμόντα (μτφ Δεσποινα), Διαμάντη, όταν ήταν ακόμη νεαρή μετανάστρια, έχει εκδόσει έναν αριθμό ποιημάτων στο βιβλιο με τίτλο "Balada e largësive" (http://sq.wikipedia.org/wiki/Balada_e_larg%C3%ABsive) το οποίο περιλάμβανε ποιήματα από ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ





Ένα έχω να πω:
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ


Πηγή : skourtsouna.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου