Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αλβανία: Κατάργηση της βίζας, αλλά…

…με προϋποθέσεις

Στις 8 Νοεμβρίου, τελικά, θα συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κατάργηση ή μη του καθεστώτος βίζας για την Αλβανία και την Βοσνία από τους ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών.

Η προκαταρκτική ημερήσια διάταξη προτάθηκε από τη βελγική προεδρία τον Ιούνιο και εγκρίθηκε επίσημα κατά τη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων των 27 χωρών μελών, αναφέρει η αλβανική ‘Τοπ Τσάνελ’.


Ωστόσο, λόγω του δισταγμού, ορισμένων αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αυτή η διαδικασία δεν είναι παρόμοια με εκείνη των τριών άλλων περιφερειακών χωρών, που επωφελήθηκαν πέρσι από την απελευθέρωση της βίζας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κληθεί να αναπτύξει εγγράφως έναν μηχανισμό παρακολούθησης, για μια βραχυπρόθεσμη περίοδο, μετά την κατάργηση των θεωρήσεων, της διακίνησης των πολιτών των χωρών αυτών

Στόχος αυτού του μηχανισμού, είναι η αποδοχή εγγυήσεων, ότι οι Αλβανοί και οι Βόσνιοι πολίτες δεν θα σπεύσουν να ζητήσουν άσυλο σε ευρωπαϊκές χώρες, γιατί στην περίπτωση αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο το καθεστώς της απελευθέρωσης των θεωρήσεων.

Αναδημοσίευση από:http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου