Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Χθες: Ο αλβανός πρόεδρος Τόπι στην Ανω Δερόπολη



-Ο αλβανός πρόεδρος Τόπι στα γραφεία της επαρχίας Άνω Δερόπολης

-Παρών και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες

Στα Βρυσερά της Άνω Δρόπολης βρέθηκε χθες ο αλβανός πρόεδρος Μπαμίρ Τόπι. Κατά τη συνάντηση στα γραφεία της επαρχίας ο έπαρχος Χρήστος Δούτσης καλωσόρισε τον αλβανό πρόεδρο λέγοντας πως είναι τιμή για την επαρχία του που για πρώτη φορά την επισκέπτεται ένα πρόερδος κράτους.

Από την πλευρά του ο αλβανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους παρόντες είπε:» Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Επιθυμω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Ντούλε για την παρουσία του εδώ, έναν συνάδελφό μου όταν ήμουν στη Βουλή, αλλά και έναν πρωταγωνιστή σήμερα της πολιτικής ζωής στην Αλβανία. Επιθυμώ να τον ευχαριστήσω για τη φιλοξενεία…»

Επίσης ο αλβανός πρόεδρος Τόπι κι ενώ έκανε λόγο για ορισμένα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο έπαρχος Δούτσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μειονότητα και στις σχέσεις με την Ελλάδα. «Θέλω να πω και κάτι άλλο που είναι πολύ ουσιαστικό, συνέχισε ο Τόπι, Η Μειονότητα θα βρεί συνεχώς το απαραίτητο κλίμα για να ζήσει με τα απαιτούμενα στάνταρς, για να απαιτεί και να βρίσκεται στη λήψη αποφάσεων, στην επαρχία και στην Περιφέρεια…». ¨Εμείς εκτιμούμε τη φιλία, που θεωρείται παραδοσιακή όχι μόνο παλαιότερα, αλλά και τώρα με την Ελλάδα, μια χώρα που γειτονεύουμε γεωγραφικά, αλλά και μια χώρα σημαντική σύμμαχος στη διαδρομή μας προς την ευρωατλαντική οικογένεια. Εμείς είμαστε ευγνώμονες προς την Ελλάδα για τη στήριξη που προσέφερε στην Αλβανία ώστε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και τώρα, στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ. Επιθυμώ ώστε εσείς, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι αυτού του κόσμου, να συμβάλλετε περαιτέρω ώστε το πνεύμα αυτό συνεργασίας να είναι πάντα παρόν…»

Επίσης στα Βρυσερά ο Τόπι επισκέφθηκε και δυο επιχειρήσεις της περιοχής.

http://www.deropoli.com/?p=7551

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου