Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Του Τηλέμαχου Λαχανά


    Είναι η πρώτη φορά που στο συνδυασμό του μεγαλύτερου Δήμου της Χώρας, του Δήμου των Αθηναίων, συμπεριλαμβάνεται Έλλην ομογενής της άλλοτε «Μικρής Αδερφής», ο Μιχάλης Κυρούσης από το Βοδίνο της Πάνω Δρόπολης.

    Θα είναι προς τιμή όλων των Ελλήνων του 6ου Διαμερίσματος και γενικότερα του Δήμου των Αθηναίων που με την ψήφο τους τον χρήζουν Δημοτικό Σύμβουλο, θα είναι προς όφελος όλων μας.

    Ευπατρίδης από τη φάτνη μιας φτωχής, αλλά πατριωτικής οικογένειας, κληρονόμησε προτερήματα που σπανίζουν στις μέρες μας. Ως κτηνίατρος εξαίρετος επιστήμων και ευγενικός στη συμπεριφορά με τους συμπολίτες του 6ου διαμερίσματος και τους πάντες.


    Ως άνθρωπος, χαρισματικός και ιδιαίτερα επικοινωνιακός, άνθρωπος που ενώνει και δεν διαιρεί, σεβάσμιος με όποιον και όπου αν βρίσκεται.

    Ως Έλλην πατριώτης αξίζει περισσότερη προβολή: Ευαίσθητος για την
πορεία της που ενώνει όλους τους Έλληνες, ευαίσθητος για την ομαλή ενσωμάτωση των ομογενών στην κοινωνία που χρόνια προσφέρουν υπηρεσίες, ευαίσθητος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία ακόμα στερείται δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται από παγκόσμιες συμβάσεις, λάτρης της ιστορίας της πανάρχαιας Ηπειρωτικής φυλής, στην οποία ο τόπος καταγωγής του, το Βοδίνο, λαμβάνει εξέχουσα θέση. Οι τύμβοι του 13ου – 11ου αι.π.χ, το Παλιοκαστρί του 8ου αι.π.χ., ο μύθος που θέλει την πριγκίπισσα Μονοβύζα εκεί να έχει σταματήσει την καταστροφική μανία της, όλα αυτά μαζί και η υπόλοιπη ιστορική διαδρομή ανά τους αιώνες έγιναν οδηγός στην πορεία του, έγιναν έμπνευση για να προσθέσει και αυτός ένα λιθαράκι στο να έχει συνέχεια η ιστορία της φυλής μας.

    Η οργάνωση, μαζί με άλλους διακεκριμένους συμπατριώτες μας της Ομοσπονδίας της Πάνω Δρόπολης «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ», οι πάρα πολλές πρωτοβουλίες για ευαισθητοποίηση των προηγούμενων κυβερνήσεων για θέματα που αφορούν την ένταξή μας στην Ελληνική κοινωνία, η οργάνωση πολλών δραστηριοτήτων και η καθιέρωση του ανταμώματος Δροπολιτών στις 17 κάθε Αυγούστου στο Σελλιώτικο, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που τον τιμούν. Επίσης, μαζί με τον πρόεδρο της Αδελφότητας του Βοδίνου, επ’ ευκαιρία της επετείου μνήμης των Ελλήνων πεσόντων, το να ανεβάσουν στο ορεινό Βοδίνο, τον περσινό Νοέμβριο, την ανώτερη διοικητική και εκκλησιαστική ηγεσία της Άρτας είναι μία άλλη χαρισματική συμβολή που σε άλλο χωριό δεν έχει προηγούμενο.

    Αν μπόρεσα με αυτά τα ολίγα να σκιαγραφήσω το πορτραίτο του Μιχάλη μας δεν πρόσθεσα και το τελευταίο. Θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος που θα εκπροσωπεί και τον πιο ταλαιπωρημένο Δημότη, που θα συμβάλλει όσο κανένας άλλος σύμβουλος, που θα απαντάει στο ναι και στο όχι ευσυνείδητα και όχι όπως επιβάλλουν συμφέροντα.

    Χρέος μας λοιπόν να συμβάλλουμε για να εκλεγεί στο αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου ο πιο έντιμος και ο πιο χαρισματικός άνθρωπος, ο δικός μας Μιχάλης.


Αναδημοσίευση από:http://neolaia-kead.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου