Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η Φαγιόν του ΕΚ προτρέπει την Αλβανία να ενημερώσει τον κόσμο για την απελευθέρωση βίζα


ΤΙΡΑΝΑ, Αλβανία -- Η εισηγήτρια του ΕΚ για απελευθέρωση βίζα για τα Δυτικά Βαλκάνια, Τάνια Φαγιόν, προτρέπει τις Αρχές στα Τίρανα να ενημερώσουν τους πολίτες για τους κανόνες της απελευθέρωσης βίζα της ΕΕ, ώστε να αποφευχθεί πιθανή κατάχρηση. Η άρση του καθεστώτος ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους και αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την κυβέρνηση, ανέφερε η Φαγιόν την Κυριακή (10 Οκτωβρίου). "Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να μένουν για περισσότερο από τρεις μήνες και δεν μπορούν να εργάζονται ή να αιτούνται υπηκοότητα, καθώς αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα εκ νέου εφαρμογή του καθεστώτος βίζα από κάποιες χώρες", ανέφερε η Φαγιόν. Τον επόμενο μήνα, η ΕΕ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την απόφαση

του ΕΚ την προηγούμενη βδομάδα, αίροντας το καθεστώς βίζα τόσο για την Αλβανία όσο και για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.


Σε ξεχωριστή είδηση, ο υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Χατζινάστο ανέφερε ότι η απελευθέρωση βίζα θα προσφέρει επίσης στους νέους την ευκαιρία να σπουδάζουν στο εξωτερικό ή να συμμετέχουν σε βραχυπρόθεσμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πρόσθεσε ότι η απόφαση για άρση του καθεστώτος βίζα είναι ιστορική.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι 40.000 νέοι φοιτητές πανεπιστημίων θα ξεκινήσουν το νέο ακαδημαϊκό έτος τη Δευτέρα. Σύνθημα του υπουργείου γι' αυτό το έτος είναι Ποιότητα. (Balkan Web, Klan, Telegrafi, Top Channel, News 24, Top News - 10/10/10)


Πηγή : Setimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου