Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τί πραγματικά εγκαινίασε ο αλβανός πρωθυπουργός στο Βούρκο και τη Δρόπολη


Αφορμή για την παρούσα τοποθέτηση  ήταν σχόλιο που διάβασα σε ένα μπλογκ που ασχολείται με βορειοηπειρωτικά θέματα και αφορούσε την  ιστοσελίδα «Δερόπολη». Ο σχολιαστής ανέφερε πως  «αυτοί του «Δερόπολη» πιάστηκαν  κορόιδα » που δεν μπόρεσαν να δουν τις κορδέλες που έκοψε ο Σαλί Μπερίσα στη Γράψη και στη Δερβιτσάνη.
Οφείλουμε να απαντήσουμε και να θυμίσουμε στο σχολιαστή ορισμένα πράγματα:
- Κορόιδα δεν είναι οι άνθρωποι της «Δερόπολης», κορόιδια είναι εκείνοι (σαν ο σχολιαστής) που ο Μπερίσα κουβαλούσε στα πολλά «εγκαίνια» που έκανε στο Νότο, ορισμένα απ΄αυτά στο χώρο της ΕΕΜειονότητας. Τα κορόιδα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι Δεροπολίτες και οι Βουρκάρηδες, κι αν δεν τα γνωρίζουν τα είδαν στις οθόνες της τηλεόρασης. Είναι  αυτοί που γεύονται  τους καρπούς της συνεργασίας με το Σαλί Μπερίσα, είναι αυτοί που ο Σαλί Μπερίσα διέταξε να φτιάξουν το νεο-μπερισικό κόμμα. 
-Τώρα ως προς την ουσία του θέματος: τί πραγματικά εγκαινίασε ο Σαλί Μπερίσα στο Βούρκο και στη Δρόπολη, γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί , όπως συνηθίζεται, κατά τα εγκαίνια και τους λόγους δεν ειπώθηκε κάτι για την Ελλάδα;
Κατά την άποψή μας ο Μπερίσα δεν έκανε όλο αυτόν τον κόπο για  να ξανα-εγκαινιάσει έργα , όπως τα διακόσια
μέτρα δρόμου στη Δερβιτσάνη, ή το υδραγωγείο της Γορίτσας στη Γράψη (;;!!), ο Μπερίσα  κατέβηκε στη Μειονότητα  για να στηρίξει το νεόκοπο κόμμα ΜΕΓΚΑ που  ο ίδιος και οι συνεργάτες του ίδρυσαν. Κι αυτό λόγω της αγωνίας για τις επόμενες  τοπικές εκλογές και του πλέον αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ως προς το κόμμα αυτό.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι μόνοι  βορειοηπειρώτες που «βρέθηκαν» στα εγκαίνια Μπερίσα , ήταν όσοι άμεσα ή έμμεσα πληρώνονται ή επιδοτούνται από το μπερισικό κράτος. Οι άλλοι  προτίμησαν να πίνουν τον καφέ τους ή και να απολαμβάνουν το Σάββατό τους.
Αν διαβάσει κανείς τα όσα είπε ο Μπερίσα στη Γράψη και τη Δερβιτσάνη,  βλέπει  πως ο ίδιος και οι άνθρωποί του παίζουν ξανά το χαρτί των έργων, που και παλιότερα είχε παιχτεί και από άλλες κυβερνήσεις.
Προσπαθούν να αγοράσουν την ψήφο των βορειοηπειρωτών με κάποια ασήμαντα κονδύλια, σημαντικό μέρος των οποίων πήγαν στις τσέπες των ανθρώπων του. Μην ξεχνάμε τί έγινε με το υδραγωγείο  Πάνω Δρόπολης, τα έργα βελτίωσης του κάμπου στη Δερβιτσάνη, το δρόμο Πωγωνίου κλπ.
Με τα «έργα» ακόμα,  αυτός και οι εγκάθετοί του στην ΕΕΜ, επιδιώκουν να βάλουν στο περιθώριο τις πολιτικές διεκδικήσεις  και να την απονευρώσουν εθνικά.
Πηγή : deropoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου