Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ:Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου Ομόνοιας

Συνάντηση με τα στελέχη Παραρτημάτων Αγίων Σαράντα και Δελβίνου 

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010, στους Αγίους Σαράντα συνήλθε το Γενικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:
1. Απογραφή πληθυσμού
Στη συζήτηση για το σημαντικό θέμα της απογραφής του πληθυσμού και των περιουσιών που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη στην Αλβανία, εκφράστηκε η ανησυχία για το γεγονός ότι ελάχιστους μήνες πριν την απογραφή, δεν έγινε ακόμα γνωστό το τελικό ερωτηματολόγιο και ο τρόπος διεξαγωγής. Στις συνεχιζόμενες εκκλήσεις της Ομόνοιας και του βουλευτή της κ. Βαγγέλη Ντούλε στην Αλβανική Βουλή για διάλογο με τις μειονότητες, η απάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Genc Pollo ήταν ότι έγινε συζήτηση με τις μειονότητες, με πρόσωπα που πρότεινε η Επιτροπή Μειονοτήτων πάρα το Πρωθυπουργό με πρόεδρο την κ. 

Κωνσταντίνα Μπεζιάνη. Κατόπιν της έντονης αντίδρασης μας καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή είναι διορισμένο συμβουλευτικό όργανο του πρωθυπουργού και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις μειονότητες, μόλις πριν από μία εβδομάδα είχαμε την πρώτη κλήση από την αρμόδια Στατιστική Επιτροπή όπου οι εκπρόσωποι της Ομόνοιας κατέθεσαν προτάσεις για μία δίκαιοι, ελεύθερη και ρεαλιστική απογραφή χωρίς να υπάρχει κάποια απάντηση για το αν θα ληφθούν υπόψη. Ο αποκλεισμός της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» και του Γενικού Προέδρου της Βασίλη Μπολάνου από τις συζητήσεις για την απογραφή, αποτελεί προσβολή και σκάνδαλο καθώς είναι ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί την Ελληνική Μειονότητα, με 20 χρόνια δράσης στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων της κοινότητας μας. Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να στείλει τις προτάσεις με επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και σε όλους τους ξένους παρατηρητές που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία ζητώντας παράλληλα και από τις άλλες μειονότητες της Αλβανία - εφόσον το επιθυμούν - να συνυπογράψουν το συγκεκριμένο κείμενο.
2. Επετειακές εκδηλώσεις για τα 20 Χρόνια Ομόνοιας
Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση της Ομόνοιας στις 11 Γενάρη 1991 και το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις την Κυριακή στις 16 Ιανουαρίου στη Δερβιτσιάνη ενώ τέλος Ιανουαρίου το Γενικό Προεδρείο θα παραθέσει δεξίωση στα Τίρανα. Το πρόγραμμα και λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
3. Διεξαγωγή 9ης Τακτικής Συνδιάσκεψης Ομόνοιας
Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στις Τοπικές Οργανώσεις της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», το Γενικό Συμβούλιο όρισε την ημερομηνία της Συνδιάσκεψης που θα είναι η 29η Ιανουαρίου. Εκλέχτηκε η Επιτροπή Οργάνωσης Συνδιάσκεψης που θα αποτελείτε από τους κυρίους Βασίλη Μπολάνο, Γιάννη Γιάννη, Βασίλη Μάργα, Βαγγέλη Ζαφειράτη, Λεωνίδα Παπά και Σπύρο Δράπα. Tην ίδια μέρα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Butrinti» στους Αγίους Σαράντα, με πρωτοβουλία των Παραρτημάτων Ομόνοιας Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με 150 στελέχη των δύο νομών όπου ενημερώθηκαν από τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ για το θέμα της απογραφής πληθυσμού αλλά και άλλα προβλήματα που απασχολούν την κοινότητα μας. Ακολούθησε δίωρη εποικοδομητική συζήτηση όπου εκφράστηκαν όλοι οι προβληματισμοί εισπράττοντας παράλληλα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία και το μέλλον της Ομόνοιας.



http://epirusgate.blogspot.com/2010/12/blog-post_7644.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου