Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Οι πέντε χώρες μέλη της Αδριατικής Χάρτας θα συζητήσουν με εκπροσώπους των ΗΠΑ για τις προοπτικές της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης


Στις 15 Δεκεμβρίου 2010, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Edmond Haxhinasto παρακολούθησε συνεδρίαση εταιρικών σχέσεων της Επιτροπής της Αδριατικής Χάρτας (Α 5), που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, στο πλαίσιο της προεδρίας της ΠΓΔΜ στην Αδριατική Χάρτα. Σε α αυτή τη συνάντηση αναμένεται να συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβούνιου, ο υφυπουργός εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Κατά τη συνάντηση αυτή, τα κράτη μέλη της Α 5 και οι ΗΠΑ θα συζητήσουν για την προοπτική της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα και για τη συνέχεια της δέσμευσης και της συνεισφοράς των κρατών μελών της Α 5 στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Αφγανιστάν.

 
Στο τέλος της συνεδρίασης, τα κράτη μέλη της Αδριατικής Χάρτας θα εκδώσουν τελικό ανακοινωθέν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Edmond Haxhinasto θα συναντηθεί επίσης με τους ομολόγους του και τους εκπροσώπους του αλβανικού πολιτικού κόσμου στην ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου