Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

To MEGA βρίσκει στηρίγματα στην Κορυτσά μετά τη διάσπαση του Παραρτήματος της Ομόνοιας


Η αιφνίδια ανάδειξη σε Πρόεδρο του Παραρτήματος Ομόνοιας Κορυτσάς του Γρηγόρη Καραμέλιου, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο τις αντιδράσεις των δύο Προεδρείων Ομόνοιας που λειτουργούσαν μέχρι τότε στην Κορυτσά και ο καθένας διεκδικούσε  τη νομιμότητα της εκπροσώπησης. Τόσο ο κ. Λίτσης που είχε διαδεχθεί τον Ανδρέα Μήτση, όσο και ο Ναούμ Ντίτσο που έχαιρε της εμπιστοσύνης του Γενικού Πρόξενου Κορυτσάς (τουλάχιστον μέχρι την εκλογή του Καραμέλιου) και έγινε ευρύτερα γνωστός καθώς ήταν αυτός που είχε χτίσει τομνημείο της Μπομποστίτσας, δεν αναγνώρισαν την εκλογή του Καραμέλιου. Οι δύο «πρόεδροι» θεωρούν πραξικόπημα του Ντούλε την εκλογή Καραμέλιου. Τα επιχειρήματα τους ενισχύονται ακόμα περισσότερο από τις δηλώσεις που έκανε ο Καραμέλιος λίγες μέρες μετά την εκλογή του λέγοντας ότι το κόμμα  του οποίου ηγείται (LDLNJ) συνεχίζει να λειτουργεί, παρόλο που το κόμμα του συμμετέχει στο συνασπισμό του κόμματος του Ilir Meta, συμμαχο του Berisha.
Το νέο κόμμα της Ελληνικής Μειονότητας MEGA που μέχρι τώρα δραστηριοποιείτε ουσιαστικά μόνο στην αναγνωρισμένες περιοχές των Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου, θέλησε να καρπωθεί τη διάσπαση και να αποκτήσει στηρίγματα στην Κορυτσά. Ο πρόεδρος του Χριστάκης Κίτσιος, επισκέφτηκε την Κορυτσά συνοδευόμενος από το μέλλος του Προεδρείου Θωμά Μάντη (θυμίζουμε ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στα Γιάννενα με το συνδυασμό του κ. Ν. Γκόντα) και συναντήθηκαν με τους δύο «πρόεδρους» Λίτση και Ντίτσο. Λεπτομέρειες των συζητήσεων δε γνωρίζουμε. Ο κ. Μάντης δημοσίευσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες των συναντήσεων, συνοδευόμενες από το ακόλουθο κείμενο:
 ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΕΜΜ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΙΤΣΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΑΝΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΡΣΕΚΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΏΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΑΔ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΥ. ΓΥΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΝΤΟΥΛΕ.

Γεγονός είναι ότι ό Ντούλες θα μπορούσε να επιλέξει οποιονδήποτε από τους τρεις. Οπότε ουσιαστικά το MEGA επωφελείται τα «περισσεύματα». Το πόσο καλή ήταν η επιλογή του κ. Καραμέλιου, την οποία και εμείς στηρίξαμε, μέλει να αποδεχτεί από την ποσότητα των «περισσευμάτων»

borioipirotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου