Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η «Ομόνοια» πάει ολοταχώς πίσω αριστερά


Ο Μπολάνος κυκλώνεται από κομουνιστικό “kloni
Πραγματοποιήθηκε χθες 26/2/2011, στους Αγίους Σαράντα, το πρώτο Γενικό Συμβούλιο, ενα μήνα μετά την εκλογή του, με ημερήσια διάταξη την ανάδειξη του νέου Προεδρείου και Γραμματειών. Ο θεσμός του προεδρείου δεν έχει ιδιαίτερες αρμοδιότητες αλλά τα 17 μέλη που το απαρτίζουν, από τα 61 του Γενικού Συμβουλίου, αποτελεί μια πρώτη «αναμέτρηση» στελεχών και δείχνει τον προσανατολισμό της νέας ηγεσίας. Οι αρχαιρεσίες του νέου Γενικού Συμβουλίου έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ο Μπολάνος είναι μόνο για το όνομα και ο Ντούλες χωρίς να κρατήσει ούτε κάποια προσχήματα, έδειξε ότι σκοπός του είναι να φτιάξει τους νέους «Κώστα Μπάρκες».  Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις τρείς θέσεις που εκλέχθηκαν, δηλαδή των δύο αντιπροέδρων και του Γενικού Γραμματέα, όχι μόνο δεν τοποθετήθηκαν κάποια νέα πρόσωπα αλλά τα τρία ποιο αγαπητά παιδιά του κομουνιστικού καθεστώτος που υπήρχαν στην αίθουσα. Μέλη με πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα όπως η Έφη Σέλλιου, η Ηλέκτρα Κίκη, ο Γιάννης Νταγιάκας, ο Λεωνίδας Παππάς η Ελεονόρα Κοκαβέση ο Μιχάλης Κυρούσης, ο Θανάσης Νταλιάνης κ.α έμειναν εκτός προεδρείου για να γίνουν Α’ Αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης Ζαφειράτης, Β’ Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Τζομάκας, Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Γιάννης ενώ θέση στο προεδρείο υπήρχε για έναν  τεχνικό αυτοκινήτων μέσης εκπαίδευσης.
Ο Μπολάνος απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δε μπορεί ή δε θέλει να δημιουργήσει ομάδα εργασίας που θα προάγει εθνικά ζητήματα και θα παράγει πολιτική, μένοντας έτσι όμηρος των «ενβεριστικών» μεθόδων του προέδρου του ΚΕΑΔ  που θέλει από την Ομόνοια μόνο το όνομα και το πετυχαίνει χρησιμοποιώντας την πελατειακή εξουσία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει από τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα αφού οι εκκολαπτόμενοι διευθυντές και κάθε είδους λαπτόμενοι, είναι οι μόνοι που περισσεύουν σε αυτόν τον έρημο στην κυριολεξία τόπο.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκλογή του αντιπροέδρου Ελλάδος, θέση την οποία διεκδικούσαν ο Γιώργος Τζομάκας, η Έφη Σέλλιου και ο Ανδρέας Κίτσιος.   Στον πρώτο γύρο τα αποτέλεσμα ήταν 25 Σέλλιου, 20 Τσομάκας και 8 Κίτσιος ενώ υπήρχαν και 4 λεύκα – άκυρα. Στο δεύτερο γύρο, αφού πήρε μπρος η μηχανή όχι μόνο δεν υπήρχαν λευκά αλλά έφυγαν αρκετοί ψήφοι της «επικίνδυνα  δεξιάς» Σελλιου αλλιώς δεν δικαιολογούνται  οι 23 ψήφοι του β’ γύρου με κάποιους ανθρώπους του Κίτσιου να ψηφίζουν ανοιχτα Σέλλιου ενω οι ψήφοι του συντρόφου διπλασιάστικαν.
Για να προλάβουμε λίγο τους καλοπροαίρετους ή κακοπροαίρετους  αναγνώστες - σχολιαστές που ενοχλούνται από τα γραφόμενα μας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι, είμαστε της άποψης ότι ο ταξικός πόλεμος τελείωσε το 1991 και δεν πρέπει να έχει συνέχεια. Χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε σε αυτό  και όλοι πρέπει να έχουν θέση στην Ομόνοια και τα Βορειοηπειρωτικά κοινά γενικότερα αλλά, όταν τα τρία πρόσωπα που πλαισιώνουν του Μπολάνο είναι ένας πρώην γραμματέας του Biruένας πρώην αγωνιστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας (στην Αθήνα παρακαλώ) και επί κομουνισμού το σπίτι του στη Γριάζδανη χρησιμοποιούνταν και ως κρατητήριο των συλληφθέντων φυγάδων και ένας από τους τρεις Βορειοηπειρώτες που εμπιστεύτηκε το κομουνιστικό καθεστώς να στείλει στην Ελλάδα για σπουδές, όσο και καλοπροαίρετος να είσαι, δεν μπορείς να μην σου έρχεται στο μυαλό το ηλεκτροφόρο «kloni» στα σύνορα, επί αλήστου μνήμης.  Δεν έχουμε τίποτα με τους κυρίους και ειδικά με τον κ. Γιάννη που μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής (και ας στεναχωρούμε τον φίλο μας Παναγιώτη Μπάρκα) αλλά είναι μια τριάδα που δεν μπορεί  να είναι το πρόσωπο που πρέπει να δείξει προς τα έξω η Ομόνοια σήμερα.  
Είμαστε σίγουροι πως το βγαλμένο από το σεντούκι τσάβαλο που της φόρεσαν χθες  δεν αρέσει ούτε στην Ομόνοια.

Καλή Σαρακοστή!

Χριστός Ανέστη και η Ομόνοια Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου