Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Διεκδικούμε τα αυτονόητα για την πατρίδα μας,και το μέλλον των παιδιών μας.


Διεκδικούμε τα αυτονόητα για την πατρίδα μας,και το μέλλον των παιδιών μας.

Ο τόπος που γεννηθήκαμε, για τον καθένα είναι τιμή και καμάρι, δεν πρόκειται να των ξεχάσει ,εκεί πρώτο άνοιξε τα μάτια ,εκεί είπε τι πρώτη του λέξη ,εκεί θέλει την τελευταία του κατοικία. Η ιστορία απέδειξε ότι, όσοι λαοί ξεχνούν το παρελθών δεν έχουν ούτε παρών μα ούτε και μέλλον .
Ξεκίνησα γράφοντας αυτές της πρώτες λέξεις απλούστατα για να αναδείξω ένα μείζων θέμα που ταλανίζει όλους μας σήμερα τους βόρειο ηπειρωτές και ότι κανένας μας δεν είναι ποιο πατριώτης από τον άλλον,επειδή έχει διαφορετική άποψη από εμάς.

Το ζητούμενο δεν είναι το μέγεθος ποιος και πόσο είναι πατριώτης αλλά ,πως από κοινού θα βοηθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχει ο τόπος.
Και να σταματήσει επιτελούς να κατηγορούμε ο ένας των άλλων ,ότι πάντα φταίνε οι άλλοι ,όχι φίλοι μου αυτό πρέπει να σταματήσει δεν βγάζει πουθενά δε φέρνει θετικά αποτελέσματα αλλά θολώνει τα νερά και εξυπηρετή,κάποιους ελάχιστους που νομίζουν ότι κρατάν την τύχη των βόρειο ηπειρωτών στα χεριά τους.
Και εδώ όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων από το πόστο που βρίσκεται ο καθένας μας διότι μέχρι σήμερα ανάλαβαν αρκετοί τα ηνία των Β.Η αλλά αποτέλεσμα δεν είχαμε , είτε από ανικανότητα είτε χρησιμοποιώντας το βόρειο ηπειρωτικό ζήτημα για προσωπικό όφελος.
Εδώ η απάντηση είναι λίγο αφοπλιστική για όλους μας,ενδιαφερθήκαμε πότε μιλήσατε ζητήσατε να δείτε ποιος είναι εκείνος που ηγητε της αδελφότητας,της ομοσπονδίας του συλλόγου βόρειο ηπειρωτών , φυσικά δεν ασχολήθηκε κάνεις παρά μια ομάδα ανθρώπων που ασχολείται ακόμη και σήμερα,φταίμε όλοι σε ποσοστό που αναλογεί στον καθένα μας πρέπει να ενδιαφερθούμε για το τόπο μας .
Βέβαια εδώ τίθεται μια μεγάλη αλήθεια,ποιος τους εκλεγεί ,πότε έγιναν εκλογές,ποιοι αποφάσισαν και εδώ τίθενται κάποια ερωτήματα που απαιτούν απάντηση από όλους εκείνους που ασχολήθηκαν και ασχολούνται ακόμα με τους συλλόγους και ομοσπονδίες του τόπου μας.
1- πότε έγινε συζήτηση για τα προβλήματα του τόπου μας;
2-υπάρχει κάποιο συντονιστικό όργανο για την οργανώσει των βόρειο ηπειρωτών;
3-με ποιες διαδικασίες και με ποια κριτήρια κάποιοι, εκπροσωπούν σήμερα τους βόρειο ηπειρωτές;
4-πως θα διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας;
Το μόνο που κάνουμε είναι κοπή πίτας κάθε χωρίο και κάθε μαχαλάς αυτό είναι η οργανώσει μας ; και όταν βρισκόμαστε εκεί να φωνάζουμε ,όχι φίλοι μου δε βοηθάμε το τόπο μας έτσι άλλα τον οδηγούμε σε διάλυση και μαρασμό .
Περάσαν σχεδόν είκοσι χρόνια ,ευκαιρίες να ενώσουν το κόσμο πολλές ,αποτέλεσμα κανένα. Εάν φίλοι μου δεν μπορείτε να προσφέρεται η δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του τόπου μας είναι απλό παραιτηθείτε. Και ξεκινήστε όσο δεν είναι αργά μεσα απο διαφανείς διαδικασίες ,καλέστε το κόσμο ,ορίστε ημερομηνίες συζητήσεις και διοργανώστε εκλογές για το σύλλογο Β.Η που θα συμπεριλαμβάνει όλες της περιφέρειες της βορείου ηπείρου και να υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή για των αγώνα των βόρειο ηπειρωτών ,όχι μόνο εδώ που ζούμε αλλά και στην ιδιαιτέρα πατρίδα μας .
Άμεσα διότι η εξελίξεις τρέχουν και δεν περιμένουν εμάς ,φοβάμαι ότι οι αλλαγές στην πατρίδα μας θα είναι πολύ μεγάλες και ραγδαίες σε σύντομο χρονικό ορίζοντα .
Αγωνία όλων μας είναι, ενώστε το λαό μας ,αφήστε της κομματικές και ιδεολογικές απόψεις στην άκρη και κάντε σημαία τι ΒΌΡΕΙΟ ΉΠΕΙΡΟ .
Κάντε όλους εμάς περήφανους και ενωμένους,μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά,μόνο έτσι τοποθετούμε τους βόρειους στη θέση που τους ανήκει .
Μόνο έτσι τιμάμε όλους εκείνους που πολέμησαν για την πατρίδα μας, και μας έκαναν περήφανους για να λέμε και να φωνάζουμε είμαστε ηπειρωτές χωρισμένοι και όχι νότιοι Αλβανοί. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον αλβανικό λαό αλλά ,αλλά με εκείνους που προσπαθούν να τσαλακώσουν την ιστορία ,των πολιτισμό και την ταυτότητα μας.
Δεν ασκούμε πολιτική αλλά διεκδικούμε το μέλλον των παιδιών μας.
γιαννης παναγιωτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου