Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αλβανία: «Περίπου τέσσερις χιλιάδες ‘Αλβανοί ’ έγιναν Έλληνες»


Μάρτιος 2, 2011.

Ο αναπληρωτής  πρόεδρος του Ανωτάτου Αλβανικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Dato Spahiu πρότεινε στην  δικαστική εξουσία να ασκήσει ελέγχους, γιατί, όπως ισχυρίζεται, έχει διαπιστώσει σοβαρές παραβιάσεις στο θέμα της ιθαγένειας.
«Ο αριθμός τω πολιτών  που έχει αλλάξει ιθαγένεια μέσα από νομικές διαδικασίες έχει φθάσει τις 3.900, κοντά στις 4.000. Οι πληροφορίες, όμως, που έχουμε από το δικαστικό σώμα αυτό το γεγονός μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου, διότι μπορούν να γίνουν τέτοιες αλλαγές και από το διοικητικό επίπεδο. Ζητάμε από το κράτος να επαληθεύσει την πολιτική του» δήλωσε ο Spahiu.


Ο αναφερόμενος αναπληρωτής πρόεδρος, φέρνει ως απόδειξη της  παραβίασης των μητρώων των πολιτών στα Τίρανα, από την ίδια την υπηρεσία, όπου το πιστοποιητικό ιθαγένειας, ενός ατόμου έχει αλλάξει από την αλβανική στην ελληνική ιθαγένεια.
« Μερικοί Αλβανοί πολίτες, οι οποίοι ήταν αλβανικής καταγωγής, μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκαν στο Αργυρόκαστρο, σημειώνονται με ελληνική ιθαγένεια. Έπειτα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αστικό ληξιαρχείο, για το ίδιο πρόσωπο έχει συγχρόνως την αλβανική και την ελληνική ιθαγένεια», υποστήριξε οSpahiu, ο οποίος, αντιδρά με όλα τα μέσα που διαθέτει κατά της αλλαγής της ιθαγένειας των πολιτών από αλβανική σε ελληνική και  επιπρόσθετα, έχει τεθεί κατά της απογραφής με εθνική καταγραφή των απογραφομένων.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η αναβολή της απογραφής που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, θα δώσει χρόνο στο Συνταγματικό Δικαστήριο, προκειμένου να προβεί σε αλλαγές του νόμου για την αλλαγή της ιθαγένειας και να επιβεβαιώσει, τυχόν, πλαστογραφήσεις που έγιναν στα αρχεία μητρώων των απογραφομένων.
--
Τίτλος: «Rreth 4 mijë shqiptarë bëhen grekë»
Δημοσίευση: Botasot, 1.3.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου