Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Δικτυακές κοκορομαχίες!



Με τα Ελληνικά ΜΜΕ αρχίζουν να μοιάζουν τα Βορειοηπειρωτικά Μπλόγκς, ανάλογα με τον ιδιοκτήτη τους στηρίζουν δογματικά μια πάγια γραμμή, χωρίς να τους νοιάζει ιδιαίτερα η αλήθεια αλλά το πώς θα δημαγωγήσουν, κερδίζοντας οπαδούς.


Το αντιπολιτευόμενο του ΚΕΑΔ μπλογκ Βορειοηπειρώτης αντιλαμβανόμενο την επιρροή που έχει αποκτήσει λόγω της επισκεψιμότητάς του, προσπαθεί να δημιουργήσει (και σε μεγάλο βαθμό το έχει πετύχει) ένα κλήμα αντιΚΕΑΔ, αναλόγως και το φιλοΚΕΑΔίτηκοΔερόπολη με το ίδιο τρόπο προσπαθεί να επηρεάσει το κοινό του με μονόπλευρη ενημέρωση.


Αυτή τη φορά αντικρουόμενες αναρτήσεις σχετιζόμενες με την υποψηφιότητα της Άνω Δρόπολης, με κούρασαν όπως και πολλούς άλλους, ενώ κάνουν τους Αλβανούς να τρίβουν τα χέρια τους. Από τη μία το Δερόπολη πέρασε στα ψιλά, εν αρχή, τον παραγκωνισμό του επίσημου υποψήφιου του ΚΕΑΔ για τη Άνω Δερόπολη, του κ. Παπαηλία και την αθρόα αντικατάστασή του με αυτή του Ντούτση. Με τη σειρά του ο Βορειοηπειρώτης αναπαρήγαγε, μη διασταυρωμένη είδηση από το Αλβανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο, δηλαδή το ελεγχόμενο από το Αλβανικό κράτος ηλεκτρονικό μέσω (το οποίο όλως περιέργως, ενώ δεν έχει προβάλει άλλες και άλλες ειδήσεις του χώρου μας, τη συγκεκριμένη την αναμετέδωσε σε χρόνο dt ) και ο φίλος Βορειοηπειρώτης, αβίαστα και αβάδιστα προώθησε την Αλβανική γραμμή, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε πως οι «μειονοτικοί έχουν πρόβλημα με το ΚΕΑΔ και τον Ντούλε και επικαλέστηκε δηλώσεις του Παπαηλία». Το Δερόπολη εν συνεχεία, μας είπε πως η απόφαση για την αλλαγή του υποψηφίου δεν ήταν του Ντούλε αλλά του παρατήματος της Ομόνοιας Αργυροκάστρου… και το σίριαλ συνεχίζεται.


Η άποψή μου: Προφανώς ο νόμιμος υποψήφιος είναι ο Παπαηλίας μιας και η εκλογή του έγινε μέσα από τα αρμόδια όργανα της Ομόνοιας. Θα κέρδιζε; Πιθανότατα όχι! Η υποψηφιότητα Ντούτση, παρ' όλες τις αντιπάθειες που έχει συσσωρεύσει στο πρόσωπό του, θα είχε μια καλύτερη τύχη και τη στήριξη της Αριστεράς της Δρόπολης. Ναι αλλά, κατ’ αυτό τον τρόπο η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τους καταστατικούς θεσμούς της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, συνεπώς η υποψηφιότητα καθίσταται έκνομη. Μάλιστα, απ’ όσα άκουσα και είδα οι Βορειοηπειρωτική “Αριστερά” μετά την απόφαση του ΣΚ να μην κατεβάσει υποψηφίους στις επαρχίες μας, θα επιλέξουν MEGA αντί ΚΕΑΔ, κρατώντας γερά την αντι-Ομόνοιας τακτική όλων των προηγούμενων ετών. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη στάση του Βορειοηπειρώτη, που καθίσταται φερέφωνο της Αλβανικής προπαγάνδας επανειλημμένα. Δυστυχώς το ξεκατίνιασμα των Βορειοηπειρωτών, ενώπιον Αλβανών και Ελλαδιτών, δημόσια πλέον, με όση δόση αλήθειας και αν έχουν οι ισχυρισμοί όπως αυτοί του Βορειοηπειρώτη, αυτή την περίοδο μόνο κακό στη Βόρειο Ήπειρο κάνουν.


Να μας ζήσουν τα κόμματα! Αλλά για την Βόρειο Ήπειρο ποιος θα δακρύσει;


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ για BLOG ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου